10
95
Halušky s kyslou kapustou a so slaninou

Halušky s kyslou kapustou a so slaninou

45 min
6 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna alebo bravčová masť Pikok
  • 2 cibule
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 kg kyslej kapusty Chef Select
  • 200 g slaniny Pikok
  • 200 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

  • strúhadlo, sitko na halušky so stierkou, sitko

POSTUP

V hrnci na oleji alebo masti dozlatista orestujeme nadrobno nasekané cibule. Prihodíme rascu, soľ a korenie.

Kapustu presekneme na menšie časti a preložíme do misy.

Zo slaniny odkrojíme kožu a nakrájame ju na malé kúsky. Preložíme do kastróla s rozpáleným olejom alebo masťou a restujeme dozlatohneda, kým bude slanina chrumkavá.

Kapustu prihodíme k orestovanej cibuli, podlejeme vodou a ochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne pol hodiny.

Vodu na halušky osolíme a necháme zovrieť.

Do misy najemno nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, obe múky, trochu soli a cesto premiešame.

Do osolenej vriacej vody pomocou sitka so stierkou na halušky pretlačíme cesto. Dôkladne premiešame, aby sa halušky nelepili a varíme približne 2 minúty, kým halušky vyplávajú na povrch.

Uvarené halušky scedíme, prepláchneme a pridáme do kapusty.

Servírovanie

Halušky s kyslou kapustou servírujeme posypané kúskami slaniny a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. júl 2025, 15:53

    .. zmesi....

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. júl 2025, 15:53

    ...zmesi...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. júl 2025, 15:51

    ....divim sa vam, halusly ci syrapacky, ci bryndzove robim podla potreby zemiakov a muky, riafldim sa pri mieseni odporom zmesy proroti ruke, ani raz to nesklamalo a bez vajicka....

    Odpovedať
  • K
    KAMIL
    06. február 2025, 12:28

    200g zemiakov je tak 1 stredný zemiak,vo videu sú 3 zemiaky.Poom je cesto moc tuhé.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2024, 00:28

    Dobrý deň. To vypadá na riadny prúser s tým receptom. Podľa ČS štátnych noriem, bola receptúra takáto: Masť 50g, slanina 50g, zemiaky 1050g, múka hladká 250g, múka hrubá 250g, kapusta kyslá 250g, cibuľa 50g, č. korenie do cesta 0,5g, soľ so cesta 25g. Postup podobný. Dnes som ich robil a proste fantázia.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. október 2024, 13:16

      Súhlasím s Vami. Dnes každý robí pokusy s varením, ktorému nerozumioe a vydáva to za špecialitu.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať