6
69
Halušky s kyslou kapustou a so slaninou

Halušky s kyslou kapustou a so slaninou

45 min
6 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna alebo bravčová masť Pikok
  • 2 cibule
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 kg kyslej kapusty Chef Select
  • 200 g slaniny Pikok
  • 200 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 200 g polohrubej múky Belbake
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

  • strúhadlo, sitko na halušky so stierkou, sitko

POSTUP

V hrnci na oleji alebo masti dozlatista orestujeme nadrobno nasekané cibule. Prihodíme rascu, soľ a korenie.

Kapustu presekneme na menšie časti a preložíme do misy.

Zo slaniny odkrojíme kožu a nakrájame ju na malé kúsky. Preložíme do kastróla s rozpáleným olejom alebo masťou a restujeme dozlatohneda, kým bude slanina chrumkavá.

Kapustu prihodíme k orestovanej cibuli, podlejeme vodou a ochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne pol hodiny.

Vodu na halušky osolíme a necháme zovrieť.

Do misy najemno nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, obe múky, trochu soli a cesto premiešame.

Do osolenej vriacej vody pomocou sitka so stierkou na halušky pretlačíme cesto. Dôkladne premiešame, aby sa halušky nelepili a varíme približne 2 minúty, kým halušky vyplávajú na povrch.

Uvarené halušky scedíme, prepláchneme a pridáme do kapusty.

Servírovanie

Halušky s kyslou kapustou servírujeme posypané kúskami slaniny a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. júl 2024, 00:28

    Dobrý deň. To vypadá na riadny prúser s tým receptom. Podľa ČS štátnych noriem, bola receptúra takáto: Masť 50g, slanina 50g, zemiaky 1050g, múka hladká 250g, múka hrubá 250g, kapusta kyslá 250g, cibuľa 50g, č. korenie do cesta 0,5g, soľ so cesta 25g. Postup podobný. Dnes som ich robil a proste fantázia.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. október 2024, 13:16

      Súhlasím s Vami. Dnes každý robí pokusy s varením, ktorému nerozumioe a vydáva to za špecialitu.

      Odpovedať
  • M
    Miroslava
    21. júl 2023, 11:35

    Cesto je dost tuhe. Nedalo sa mi to cez haluskovač vyrobiť tak som to cesto nakrajala a vznikli z toho gnocchi :) este bryndza, opecena slaninka.Talianske bryndzove halusky uzreli svetlo sveta :):):) ani do talianska nemusim chodit... takze vyborny recept na talianske cestoviny...

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. marec 2024, 09:59

      alebo zachrániť tuhé cesto pridaním trochu vody.

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. august 2023, 09:42

      Dobrý deň, Váš komentár a kreativita nás veľmi potešili. 😅 Tešíme sa, že ste sa vynašli. Do budúcna odporúčame pridať menej múky, ak sa vám zdá cesto príliš husté. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. január 2023, 15:05

    Priznám sa, halušky robiť neviem...Teda cesto :D tu som stavila na recept, lebo som s veľa receptami bola spokojná, žiaľ tento nevyšiel. Práve to cesto bolo mega tuhé, skoro som lopatku zlomila. Musela som to narýchlo ešte upraviť, aby sa to aspoň dalo pretlačiť cez sitko. Nabudúce skúsim iný recept, ale aj tak veľká vďaka:)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      17. november 2023, 08:57

      Ďakuješ za zlý recept ?

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      31. január 2023, 13:45

      Nad tým sa prave čudujem. Na 0,5kg zemiakov používam 250g hladkej muky a jedno vajicko.

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. január 2023, 21:52

      Dobrý deň, ďakujeme za komentár. 😍 Aj napriek tomu, že sa recept nepodaril, veríme, že dáte dobrotám z Kuchyne Lidla ešte jednu šancu. 😇

      Odpovedať
  • E
    Emil Lakota
    24. november 2022, 13:37

    Pán Ihnačák, robil som halušky s bryndzou, kde je pomer zemiakov o polovicu viac ako múky. Boli výborné. U receptu s kyslou kapustou uvádzate pomer múky dva krát viac ako zemiakov. Nerobil som ich, ale zdá sa mi, že to má byť opačne, Tak ako to je? Emil.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. november 2022, 10:04

      Dobrý deň Emil, ďakujeme za informáciu. Pri tomto recepte sa nám osvedčil stanovený pomer. Určite ho však môžete prispôsobiť. Ak sa vám počas prípravy bude zdať cesto tuhé, dajte múky menej. 😇 Neváhajte nám dať vedieť, ako sa vám halušky podarili. 😍

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        09. marec 2023, 14:37

        Skusal som vahy podla receptu, ale ako sa tu uz viaceri spominali, vysiel z toho tvrdy beton, musel som zriedit cesto aby sa dalo pretlacit.

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. október 2022, 21:15

    Prave dnes sme tiez robili. My to volame Ickoše😂😂😂

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      30. november 2022, 09:58

      Dobrý deň., veríme, že sa vám halušky podarili. 😍 Zaujímavý názov, opäť sme o niečo múdrejší. 🥳

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať