
Restovaná jazmínová ryža s tuniakom
Suroviny
- 800 g jazmínovej ryže Golden Sun
- 2 vajcia
- soľ Kania
- rastlinný olej Vita D’or
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g mrkvy
- 100 g trojfarebnej papriky
- 2 chilli papričky
- 1 cibuľu
- 2 lyžice rybacej omáčky Vitasia
- 50 ml sójovej omáčky Vitasia
- 1 lahôdkovú cibuľku
- 400 g steaku z tuniaka
- čierne mleté korenie Kania
Ešte budeme
- lúpané sezamové semienka Vitasia
Potrebujeme
hrniec, wok panvicu, misu
POSTUP
V hrnci uvaríme jazmínovú ryžu podľa návodu na obale. V miske vyšľaháme vajcia, osolíme a vylejeme do rozohriatej wok panvice s olejom. Restujeme, kým nedosiahnu konzistenciu medzi praženicou a omeletou. Hotové vajcia preložíme do misy. Do panvice pridáme olej, nadrobno nakrájaný cesnak, na tenké pásiky nakrájanú mrkvu a papriku, chilli papričky a cibuľu. Všetko spolu orestujeme, podlejeme rybacou a sójovou omáčkou a dôkladne premiešame. Do panvice pridáme jazmínovú ryžu uvarenú podľa návodu na obale, restované vajcia a nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Tuniakový steak pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a obalíme v sezamových semienkach. Grilujeme na rozpálenom grile zo všetkých strán.
Servírovanie
Tuniaka nakrájaného na plátky podávame s restovanou ryžou a posypeme lahôdkovou cibuľkou.