Pstruhové carpaccio s jablkami, feniklom a červenou repou
- 2 pstruhy dúhové
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- šťava z 1 citróna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 fenikel
- 100 g varenej červenej repy
- 100 g zeleného kyslého jablka
- 4 lyžice solených kešu orechov Alesto
- čerstvá mäta
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 hrsť listového šalátu
POSTUP
POTREBUJEME
- pinzetu
Pstruhy vyfiletujeme, aby sme získali čisté filety bez kostí a kože. Tie následne umyjeme a osušíme.
Tip: Ako filetovať rybu, nájdete v kategórii Triky. Odrezky môžeme použiť na vývar.
V malej miske pripravíme marinádu zmiešaním olivového oleja a citrónovej šťavy. Filetu nakrájame na tenké plátky a preložíme na tanier. Okoreníme, osolíme, pridáme časť marinády, fenikel nakrájaný na tenké plátky, červenú repu a ošúpané jablko na kocky. Posypeme restovanými nalámanými kešu orechmi, čerstvými bylinkami a lístkami šalátu. Dochutíme pár kvapkami zvyšnej marinády.