0
15
Domáce pesto

Domáce pesto

10 min
4 porcie

Suroviny

  • ľubovoľné cestoviny podľa chuti
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 stredne veľké cukety
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 citrón
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Potrebujeme

sekací mixér


POSTUP

Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody s lyžicou oleja a varíme podľa návodu na obale, resp. do polomäkka.

Cukety, cibuľky, cesnak aj petržlenovú vňať nakrájame na menšie kusy a vložíme do mixéra. Pridáme aj citrónovú šťavu, päť lyžíc olivového oleja, štipku mletého čierneho korenia a lyžicu soli. Všetko spolu čiastočne rozmixujeme. Z hrnca s variacimi sa cestovinami odoberieme 120 ml vriacej vody, ktorú pridáme k surovinám v mixéri a rozmixujeme do hladka.

Cestoviny scedíme a zmiešame s pripravenou zmesou.

Servírovanie

Cestoviny s domácim pestom môžeme servírovať s parmezánom, pokvapkané olejom a dochutené soľou či čiernym korením.

Tip: Kombináciou týchto surovín získate pesto chutnej svetlozelenej farby, ktoré je ideálne ako lacná a rýchla náhrada bazalkového či cesnakového pesta mimo sezóny. Pridajte do mixéra obľúbené bylinky, avokádo, orechy, čili alebo syr. Príprava vám zaberie menej času ako varenie cestovín.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať