 
                    
            
            Domáce pesto
Suroviny
- ľubovoľné cestoviny podľa chuti
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 stredne veľké cukety
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- 1 citrón
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
sekací mixér
	
POSTUP
Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody s lyžicou oleja a varíme podľa návodu na obale, resp. do polomäkka.
Cukety, cibuľky, cesnak aj petržlenovú vňať nakrájame na menšie kusy a vložíme do mixéra. Pridáme aj citrónovú šťavu, päť lyžíc olivového oleja, štipku mletého čierneho korenia a lyžicu soli. Všetko spolu čiastočne rozmixujeme. Z hrnca s variacimi sa cestovinami odoberieme 120 ml vriacej vody, ktorú pridáme k surovinám v mixéri a rozmixujeme do hladka.
Cestoviny scedíme a zmiešame s pripravenou zmesou.
Servírovanie
Cestoviny s domácim pestom môžeme servírovať s parmezánom, pokvapkané olejom a dochutené soľou či čiernym korením.
Tip: Kombináciou týchto surovín získate pesto chutnej svetlozelenej farby, ktoré je ideálne ako lacná a rýchla náhrada bazalkového či cesnakového pesta mimo sezóny. Pridajte do mixéra obľúbené bylinky, avokádo, orechy, čili alebo syr. Príprava vám zaberie menej času ako varenie cestovín.
 
                





 Martin Pyco Rausch
 Martin Pyco Rausch
                