2
2
Cannelloni plnené králičím mäsom a špenátom

Cannelloni plnené králičím mäsom a špenátom

1 h 30 m
4 porcie
  • 500 g králičieho pleca s kosťou
  • 500 ml vody
  • 100 g zeleru
  • 50 g mrky
  • 50 g petržlenu
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenie Kania
  • 6 bokových listov Mikado
  • 2 cibule
  • 125 g hladkej múky Belbake
  • 125 g hrubej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rastlinného oleja Promienna
  • 30 g masla
  • 100 g póru (iba biela časť)
  • čerstvý tymian
  • 100 g čerstvého špenátu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 g šampiňónov
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml králičieho vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g syra grana padano Lovilio

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • strojček na cestoviny alebo valček
  • strúhadlo

Postup

Králičie mäso

Umyté a osušené králičie plecia rozdelíme na menšie časti a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu – zeler, mrkvu, petržlen, guľôčky nového a čierneho korenia, bobkové listy a na štvrtinky nakrájanú cibuľu. Varíme, kým mäso nezmäkne. Mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Oberieme ho od kostí a nakrájame na menšie kúsky. Vývar odložíme na prípravu šampiňónovej omáčky.

Domáce cannelloni

Vo väčšej mise zmiešame hladkú a hrubú múku. Pridáme 2 vajcia a 1 lyžicu rastlinného oleja. Dôkladne premiešame. Keď sa suroviny spoja, cesto prenesieme na dosku a miesime rukami (podľa potreby môžeme pridať trochu vody). Dobre vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky asi na 1 hodinu odležať. Odležané cesto poprášime múkou a rukami roztlačíme na placku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm pomocou strojčeka na cestoviny alebo valčeka. Nakrájame na približne 30 cm dlhé a 10 cm široké pásy, ktoré krátko predvaríme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme a ihneď preložíme do nádoby so studenou vodou. Po chvíli vyberieme a necháme odkvapkať.

Náplň

Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť maslo. Pridáme pór nakrájaný na rezance, nadrobno nasekané lístky tymianu a restujeme, kým pór nezmäkne. Pridáme kúsky uvareného králičieho mäsa, oblanšírovaný a vyžmýkaný špenát nakrájaný na menšie kúsky. Ochutíme čiernym korením, soľou, premiešame a stiahneme z ohňa.

Šampiňónová omáčka

Vo väčšom hrnci rozohrejeme trochu oleja, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, vetvičky tymianu a šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa alkohol odparí. Pridáme králičí vývar a smotanu. Omáčku varíme asi 10 minút na miernom ohni.

Plnené cannelloni

Pásy cesta preložíme na pracovnú dosku, naplníme a z kratšej strany zrolujeme (z jedného pásu cesta vytvoríme 2 cannelloni). Postup opakujeme, kým neminieme všetko cesto aj náplň. Naplnené cannelloni preložíme do zapekacej misy, na dno ktorej sme pridali trochu šampiňónovej omáčky. Prelejeme zvyšnou omáčkou, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom grana padano a okoreníme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 – 35 minút dozlatista.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať