Rýchla rybacia polievka
Rýchla rybacia polievka z lososa a kreviet nikdy nechutila lepšie! Podliata suchým bielym vínom, doplnená jemnými zemiakmi a dochutená s citom cukrárky Klaudii Kallovej, je ideálna voľba na jednoduchý a lahodný obed.
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 100 g zemiakov
- 300 g filety z lososa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 400 g lúpaných paradajok z konzervy Baresa
- 50 ml bieleho suchého vína
- zeleninový vývar (podľa potreby)
- 150 g kreviet
- 1 hrsť mladého špenátu
- šťava z ½ citróna
- 1 bageta
Potrebujeme
hrniec, panvicu
Postup
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú bielu časť lahôdkovej cibuľky, nasekaný cesnak a štipľavú papričku. Zemiaky nakrájame na kocky. Lososa stiahneme z kože a nakrájame na malé kúsky. Do základu pridáme zemiaky, osolíme, okoreníme, prihodíme paradajky z konzervy, podlejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky zmäknú. Následne pridáme lososa, podlejeme vývarom a prihodíme krevety. Varíme približne ďalších 5 minút. Na záver pridáme špenát, na kolieska nakrájanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky a šťavu z citróna. Premiešame a polievku odstavíme. Bagetu nakrájame na kúsky a opečieme na rozpálenej panvici s olejom dochrumkava.
Servírovanie
Rýchlu rybaciu polievku servírujeme s opečenou bagetou.