Závitky z krkovičky s ružičkovým kelom
Závitky z krkovičky
- 1 kg bravčovej krkovičky vcelku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 2 neúdené parenice Pilos
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- čerstvá bazalka
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
- 200 ml bieleho suchého vína
Restovaná zelenina
- 250 g mrkvy
- 250 g petržlenu
- 500 g ružičkového kelu
- soľ Belbake
- 4 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvý tymian
- 2 lyžice masla Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- škrabku
- špáradlá
- hlbšiu panvicu alebo wok
- zapekaciu misu
- sitko
Závitky z krkovičky
Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na plátky a naklepeme na tenko pod fóliou. Ochutíme soľou a korením. Blany špicom noža narežeme, aby sa mäso počas pečenia nesťahovalo. Na každý kus mäsa postupne rozložíme dlhý plát syra, pomocou škrabky nastrúhanú mrkvu a petržlen a lístky bazalky. Mäso pevne zrolujeme a závitky uzavrieme špáradlami tak, aby počas pečenia držali svoj tvar. Závitky opečieme na oleji zo všetkých strán do zlatohneda. Potom pridáme kúsok masla a necháme roztopiť. Zalejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Závitky preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút. Mäso počas pečenia polievame výpekom.
Restovaná zelenina
Očistené mrkvy s petržlenmi nakrájame na menšie kocky. Ružičkový kel očistíme a umyjeme. Pripravenú zeleninu oblanšírujeme (krátko povaríme) vo vriacej osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. V hlbšej panvici alebo vo woku zohrejeme olivový olej a krátko opečieme cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme oblanšírovanú zeleninu, soľ, korenie, tymian a kúsok masla. Premiešame a krátko orestujeme.
Servírovanie
Na restovanú zeleninu položíme závitky zbavené špáradiel a nakrájané na plátky. Jedlo ešte pokvapkáme výpekom.