
Gnocchi s mletým mäsom, paradajkovou omáčkou a so syrom grana padano
Suroviny
- 500 g zemiakových gnocchi Chef Select
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky – biele časti
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 500 g mletého mäsa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 štipľavá paprička
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 100 ml bieleho suchého vína
- 425 ml lúpaných paradajok z konzervy Baresa
- štipka cukru Belbake
- štipka oregana Kania
- 2 lyžičky masla Pilos
- 3 zelené časti lahôdkovej cibuľky
Ešte budeme potrebovať
- 50 g syra grana padano Milbona
- hrsť zelenej časti lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
panvica, hrniec
POSTUP
Dáme variť vodu v hrnci na gnocchi. Nakrájame biele časti lahôdkovej cibuľky, cesnak, prihodíme do rozpálenej panvice s olivovým olejom a restujeme dozlatista. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a restujeme. Následne pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku bez jadierok a pokračujeme v restovaní. Nakrájame petržlenovú vňať a odložíme nabok. Mäso podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme, kým sa alkohol odparí. Prilejeme paradajky z konzervy, pridáme cukor, oregano, premiešame a varíme na miernom ohni. Do vriacej, osolenej vody prihodíme gnocchi a varíme, kým vyplávajú na povrch. Pred koncom varenia k mäsu pridáme maslo, pripravenú petržlenovú vňať a dovaríme. Uvarené gnocchi preložíme naberačkou do hotovej omáčky, pridáme 2 naberačky vody z gnocchi a všetko spolu premiešame. Prisypeme nadrobno nasekané zelené časti lahôdkovej cibuľky a servírujeme.
Servírovanie
Gnocchi s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou dozdobíme hoblinami syra grana padano a zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.