2
56
Karfiolové karí

Karfiolové karí

40 min
5 porcií
  • 1 karfiol
  • 5 klinčekov
  • 1 lyžička celej rasce
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1,5 lyžičky kardamómu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1,5 lyžičky kajenského korenia
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 1 citrón
  • 250 g mrazeného hrášku
  • 400 ml kokosového mlieka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 400 g basmati ryže

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • mažiar
  • strúhadlo

Umytý karfiol rozoberieme na ružičky a 7 minút varíme vo vriacej vode. Potom ho precedíme a schladíme prúdom studenej vody. V mažiari rozdrvíme klinčeky, rascu a čierne korenie najemno. Primiešame kurkumu, kardamóm, soľ, škoricu a kajenské korenie. Na rozohriatej hlbšej panvici s olivovým olejom 5 minút opekáme najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak a opekáme ďalšiu minútu. Do panvice vložíme aj nastrúhaný zázvor a citrónovú kôru. Miešame na miernom plameni ďalšiu minútu. Základ poprášime pripravenou zmesou korenín, krátko opečieme a pridáme rozmrazený hrášok spolu s karfiolom. Dôkladne premiešame a keď sa chute prepoja, podlejeme kokosovým mliekom. Varíme 15 minút pod pokrievkou. Na záver prisypeme nasekanú petržlenovú vňať, podľa potreby dochutíme soľou, stiahneme z plameňa a necháme aspoň 20 minút postáť. Ryžu varíme 10 minút v dvojnásobnom množstve vody. Potom necháme 10 minút postáť a na záver ochutíme citrónovú šťavu.

Tip: Karí chutí najlepšie odležané v chlade na druhý deň.

Servírovanie

Karfiolové karí môžeme podávať aj so sladkými zemiakmi, arabskou pitou alebo kuskusom či s bežným pečivom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. máj 2021, 13:02

    Martin je šikovný.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. máj 2021, 13:03

      Teda až na to schladenie karfiolu prúdom vody. Ja ho precedím a potom vložím do ľadovej vody.

      Odpovedať
  • doohan
    03. marec 2021, 18:04

    Som závislý mäsožrút, ale toto je skvelý recept. A Martin si ma získal komplexnosťou informácii. (Niekto vám v recepte povie ...dáme na chvíľku do trúby...a koľko je chvíľka ? na koľko stupňov?? ) Martin je v tomto precízny. Ďakujem, len tak ďalej.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať