
Fašírky so šťúchanými zemiakmi a kyslou uhorkou
Suroviny
Šťúchané zemiaky
- 700 g zemiakov
- soľ Kania
- 1 lyžica masla Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
Fašírky
- 1 rožok
- 100 ml mlieka Pilos
- ½ cibule
- 500 g mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžička majoránu Kania
Ešte budeme potrebovať
- 100 g strúhanky Belbake
- 300 ml slnečnicového oleja Vita D'or
Potrebujeme
panvicu, misku, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Šťúchané zemiaky
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Po uvarení vodu scedíme, pridámemaslo, petržlenovú vňať a zemiaky popučíme.
Fašírky
Rožok nakrájame na menšie kocky, preložíme do misky, zalejeme mliekom a necháme odstáť, kým sa mlieko vpije do rožkov. Do ďalšej misky pridáme nakrájanú cibuľu, mäso, cesnak, soľ, korenie, majorán, rožky v mlieku a všetko spolu premiešame. Vytvoríme fašírky, obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji dozlatista.
Servírovanie
Fašírky so šťúchanými zemiakmi podávame s kyslou uhorkou.