Hovädzie mäso s koriandrom a avokádom na pikantný spôsob
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 stonky stonkového zeleru
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- morská soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 250 g dlhozrnnej ryže Golden Sun
- 1 lyžica mletej papriky Kania
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 2 avokáda
- 2 limetky
- čerstvý koriander
Potrebujeme
- hlbokú panvicu, škrabku, kastról vhodný do rúry
POSTUP
Panvicu s olejom rozohrejeme a postupne pridávame nadrobno nasekanú zeleninu (cibuľu, zeler, cesnak a jednu papričku). Osolíme a okoreníme. K základu pridáme mäso a restujeme.
Medzitým do rozohriateho kastróla s olejom nasypeme ryžu, osolíme a krátko opečieme.
Zatiahnuté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pretlakom a premiešame. Po minúte zalejeme vriacou vodou, podľa potreby dochutíme a na miernom ohni dusíme.
Orestovanú ryžu zalejeme vriacou vodou (1 cm nad ryžu), prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10 ‒ 15 minút. Hotovú ju premiešame a vo vypnutej rúre necháme dôjsť.
Očistené avokáda nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z jednej limetky.
Papričku nasekáme na tenké kolieska.
Mäsovú zmes dochutíme šťavou z jednej limetky.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu ryže a mäsovej zmesi. Pridáme kúsky avokáda a posypeme štipľavými papričkami a koriandrom.