Zubáč so zemiakovo-pórovým ragú
- 300 g zemiakov
- 150 g póru (iba biela časť)
- 3 lyžice masla Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- 100 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 600 g zubáča
- rastlinný olej Promienna
- hladká múka Belbake (na pomúčenie)
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
POTREBUJEME
- sitko
Zemiakovo-pórové ragú
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Pór nakrájame na menšie kúsky a restujeme v hrnci s 2 rozpustenými lyžicami masla. Osolíme, okoreníme a pridáme uvarené scedené zemiaky. Premiešame a necháme trochu vychladnúť. K vychladnutej zmesi primiešame kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať.
Zubáč
Filety zo zubáča opatrne narežeme na strane s kožou na niekoľkých miestach. Osolíme po oboch stranách a okoreníme iba na strane bez kože. Stranu s kožou zľahka posypeme múkou. Opekáme ich na rozpálenej panvici s trochou oleja najskôr kožou nadol. Môžeme jemne pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Keď je koža chrumkavá, zubáča otočíme a pridáme k nemu roztlačené strúčiky cesnaku, 1 lyžicu masla a trochu petržlenovej vňate.
Servírovanie
Zubáča servírujeme so zemiakovo-pórovým ragú. Jedlo môžeme na záver pokvapkať trochou výpeku.