0
8
Zubáč so zemiakovo-pórovým ragú

Zubáč so zemiakovo-pórovým ragú

40 min
4 porcie
  • 300 g zemiakov
  • 150 g póru (iba biela časť)
  • 3 lyžice masla Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 100 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 600 g zubáča
  • rastlinný olej Promienna
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

POTREBUJEME

  • sitko

Zemiakovo-pórové ragú

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Pór nakrájame na menšie kúsky a restujeme v hrnci s 2 rozpustenými lyžicami masla. Osolíme, okoreníme a pridáme uvarené scedené zemiaky. Premiešame a necháme trochu vychladnúť. K vychladnutej zmesi primiešame kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať.

Zubáč

Filety zo zubáča opatrne narežeme na strane s kožou na niekoľkých miestach. Osolíme po oboch stranách a okoreníme iba na strane bez kože. Stranu s kožou zľahka posypeme múkou. Opekáme ich na rozpálenej panvici s trochou oleja najskôr kožou nadol. Môžeme jemne pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Keď je koža chrumkavá, zubáča otočíme a pridáme k nemu roztlačené strúčiky cesnaku, 1 lyžicu masla a trochu petržlenovej vňate.

Servírovanie

Zubáča servírujeme so zemiakovo-pórovým ragú. Jedlo môžeme na záver pokvapkať trochou výpeku.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať