
Hovädzie na paprike s basmati ryžou
Suroviny
Ryža
- 500 g Basmati ryže
- Golden Sun
- 1 liter vody
- soľ Kania
Mäso
- 400 g Rump steak
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička zázvoru
- štipka sódy bikarbóny Belbake
- 2 lyžice sójovej omáčky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 3 papriky mix
- ½ cibule
- rastlinný olej Vita D'or
Ešte budeme potrebovať
- 150 ml vody
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
- sójovú omáčku
Potrebujeme
panvice, misku, potravinársku fóliu
POSTUP
Do hrnca pridáme ryžu, zalejeme vodou, osolíme a varíme cca 10 minút. Následne premiešame, vypneme, prikryjeme a necháme odstáť 40 minút. Medzitým pripravíme mäso. Rump steak nakrájame na rezance, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, sódu bikarbónu, sójovú omáčku, čierne mleté korenie, soľ, všetko spolu premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a marinujeme približne 15 minút. Nakrájame papriky, cibuľu a vložíme do misky. V rozpálenej panvici na oleji orestujeme mäso, následne ho preložíme do misky a na výpeku orestujeme pripravenú zeleninu. Keď je zelenina hotová, pridáme mäso naspäť do panvice, podlejeme zmesou vody a škrobu a prevaríme. Podlejeme vodou, dochutíme sójovou omáčkou a servírujeme.