0
0
Hovädzie na paprike s basmati ryžou

Hovädzie na paprike s basmati ryžou

1 h 15 m
3 porcie

Suroviny

Ryža

  • 500 g Basmati ryže
  • Golden Sun
  • 1 liter vody
  • soľ Kania


Mäso

  • 400 g Rump steak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička zázvoru
  • štipka sódy bikarbóny Belbake
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 3 papriky mix
  • ½ cibule
  • rastlinný olej Vita D'or


Ešte budeme potrebovať

  • 150 ml vody
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
  • sójovú omáčku

Potrebujeme

panvice, misku, potravinársku fóliu


POSTUP

Do hrnca pridáme ryžu, zalejeme vodou, osolíme a varíme cca 10 minút. Následne premiešame, vypneme, prikryjeme a necháme odstáť 40 minút. Medzitým pripravíme mäso. Rump steak nakrájame na rezance, pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, sódu bikarbónu, sójovú omáčku, čierne mleté korenie, soľ, všetko spolu premiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a marinujeme približne 15 minút. Nakrájame papriky, cibuľu a vložíme do misky. V rozpálenej panvici na oleji orestujeme mäso, následne ho preložíme do misky a na výpeku orestujeme pripravenú zeleninu. Keď je zelenina hotová, pridáme mäso naspäť do panvice, podlejeme zmesou vody a škrobu a prevaríme. Podlejeme vodou, dochutíme sójovou omáčkou a servírujeme.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať