3
15
Dusený králik na červenom víne s paradajkami a olivami

Dusený králik na červenom víne s paradajkami a olivami

50 min
5 porcií
  • 1 celý králik
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Italiamo
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 400 g paradajok
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstky Baresa
  • asi 1 l zeleninového vývaru
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP

Králika rozporciujeme na menšie kúsky. Prebytočné kosti a nečistoty odrežeme. Mäso dôkladne osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na olivovom oleji vo väčšom hrnci zo všetkých strán do zlatohneda.

Očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nadrobno. Spolu s niekoľkými vetvičkami tymianu pridáme k opečenému králikovi a krátko (asi 5 minút) restujeme. Potom podlejeme červeným vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme ošúpané paradajky nakrájané na menšie kocky a rozpolené čierne olivy. Premiešame, podlejeme teplým vývarom a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 40 minút). Podľa potreby môžeme podliať vývarom.

SERVÍROVANIE

Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať