3
18
Kurča na paprike

Kurča na paprike

2 h 30 m
4 porcie
  • 1 cele kurča
  • 500 ml vody
  • 100 g zeleru
  • 50 g mrkvy
  • 50 g petržlenu
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenie Kania
  • 6 bobkových listov Mikado
  • 3 cibule
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 červená paprika
  • 4 lyžice mletej sladkej papriky Kania
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1/2 žltej papriky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

  • metličku na šľahanie
  • tyčový mixér
  • sitko

Varene kurča

Očistenú a umytú koreňovú zeleninu – zeler, mrkvu, petržlen nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme guľôčky nového a celého čierneho korenie, 3 bobkové listy, 1 cibuľu prerezanú na polovicu a varíme 10 minút. Medzitým si rozporciujeme kurča – odrežeme krídla, stehna a trup rozdelíme na polovice. Kúsky kurčaťa vložíme do vývaru tak, aby boli úplne ponorené a varíme približne 30 – 45 minút domäkka. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho z vývaru do misky a necháme vychladnúť. Potom všetky časti zbavíme kože a prsia vykostime.

Papriková omáčka

2 cibule nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpálenom rastlinnom oleji. Pridáme na malé kúsky nakrájanú polovicu červenej papriky, zvyšne bobkové listy a mletú sladkú papriku. Dôkladne premiešame a podlejeme vývarom. Po 20 minútach varenia zahustime omáčku hladkou múkou zmiešanou so smotanou. Za stáleho miešania varíme ďalších 15 – 20 minút. Potom vyberieme bobkové listy, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme cez sitko do druhého hrnca.

Polovicu žltej a červenej papriky nakrájame na väčšie kúsky a orestujeme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja. Ochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme lahôdkovú cibuľku.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu kurčaťa, prelejeme paprikovou omáčkou a ozdobíme kúskami orestovanej žltej a červenej papriky a lahôdkovou cibuľkou. Ako príloha sa hodia cestoviny, ryža alebo žemľová knedľa.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. apríl 2017, 14:12

    ...strááááášne dobré, priam návyková chuť :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. február 2016, 22:02

    tak uz som si myslel ze od Paulusa ziadny recept u mna nevyhra ale toto je trefa presne do cierneho, idealne jedlo pre slobodneho muza, rychlo sa navari nelen polievka ale aj druhe jedlo a chuti to skvele konecne poriadny recept na kura na paprike

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. júl 2015, 13:41

    Hotovo... mnamka ako hrom :)))

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať