0
5
Restovaná treska s talianskou caponatou

Restovaná treska s talianskou caponatou

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 1 baklažán
  • soľ Kania
  • 1 cuketa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 hrsť cherry paradajok
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstky Baresa
  • olivový olej Primadonna
  • mleté čierne korenie Kania
  • 700 g filety z tresky
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 1 hrsť čerstvého oregana
  • 400 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
  • 1 lyžica masla Pilos
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

  • papierové utierky, panvicu

POSTUP

Baklažán nakrájame na plátky, nasolíme, preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou a necháme chvíľu vypotiť. Po približne 10 minútach osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

Cuketu nakrájame na kocky, cesnak, aj biele časti lahôdkovej cibuľky nasekáme nadrobno. Cherry paradajky prekrojíme na štvrtiny a olivy na menšie kúsky.

Na rozohriatu panvicu nalejeme olej, prihodíme baklažán, okoreníme a restujeme.

Medzitým rybu osolíme a okoreníme.

Do panvice k baklažánu prihodíme cibuľu, cesnak aj cuketu a restujeme. Po chvíli pridáme cherry paradajky a olivy. Zalejeme paradajkami v konzerve, ochutíme soľou a korením a na miernom ohni dusíme približne 20 minút. Z bazalky a oregana odstránime stonky, nasekáme najemno a prihodíme do panvice.

Na rozpálenej panvici s olejom sprudka opečieme rybu dozlatista z oboch strán. Pred koncom prihodíme maslo a pokvapkáme šťavou z citróna.

Servírovanie

Taliansku caponatu servírujeme s restovanou treskou posypanú lístkami bazalky a oregana.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať