0
39
Hrášková polievka

Hrášková polievka

40 min
12 porcií
  • olivový olej
  • 2 červené cibule
  • 150 g mladého špenátu
  • 600 g mrazeného hrachu
  • 600 g batatu
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • 1,5 litra vody
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 160 g šampiňónov
  • 1 lyžička bieleho sezamu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 120 g feta syra

POSTUP

POTEBUJEME

  • ponorný mixér

 

V hlbšom hrnci na olivovom oleji opečieme nasekanú cibuľu. Keď získa zlatistú farbu, pridáme mladý špenát, romrazený hrach, očistený a na kocky nakrájaný batat, soľ a korenie. Zalejeme vodou a pod pokrievkou varíme 20 minút. Potom polievku vyšľaháme ponorným mixérom, prilejeme kokosové mlieko a za občasného miešania varíme ďalších 10 minút. Medzitým očistené a rozštvrtené huby opekáme 5 - 6 minút na panvici s nelepivým povrchom, až kým huby pustia väčšinu vody a zredukujú objem na polovicu. V závere opekania posypeme 1 lyžičkou sezamu. Uvarenú polievku ešte dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Servírovanie

Polievku servírujeme posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou, rozmrveným feta syrom a opečenými šampiňónmi. Podávame s pečivom, hriankou alebo krutónmi.

 

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať