
Letná hrášková polievka
Suroviny
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 zemiaky
- soľ Kania
- 400 g mrazeného hrášku Freshona
- 100 ml smotany na varenie Pilos
Ešte budeme potrebovať
- čerstvá mäta
Potrebujeme
hrniec
POSTUP
V hrnci na masle a oleji orestujeme cibuľu dosklovita. Pridáme cesnak, krátko orestujeme a zalejeme zeleninovým vývarom. Prihodíme očistené a nakrájané zemiaky, osolíme a varíme približne 15 minút. Nakoniec pridáme 400 g mrazeného hrášku, premiešame a varíme ďalších 10 minút. Polievku rozmixujeme, prilejeme smotanu a zamiešame.
Servírovanie
Hráškovú polievku podávame s lístkami čerstvej mäty.