6
17
Domáca zmrzlina cappuccino-cheesecake

Domáca zmrzlina cappuccino-cheesecake

1 h 0 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 150 g kakaových venčekov Tastino
  • 60 g masla Pilos


Náplň

  • 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
  • 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 120 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaka)
  • 15 g rozpustnej kávy Bellarom


Krém

  • 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 100 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos


Servírovanie

  • 30 g kakaa Belbake
  • 1 lyžica mletej škorice Kania
  • 1 hrsť kávových zŕn

Čas mrazenia: 4 hodiny

Potrebujeme

formu na muffiny, metličku, misku na vodný kúpeľ, dve cukrárske vrecká (bez špičky a so zúbkovanou ozdobnou špičkou), robot s nadstavcom metlička, drevené paličky na nanuky, veľký plech


POSTUP

Korpus

Rozomleté venčeky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozdelíme do otvorov na muffiny, povrch uhladíme a dnom pohára dôkladne utlačíme.

Náplň

V miske zmiešame nátierku, smotanu a cukor. Potom prilejeme roztopenú čokoládu, prisypeme kávu a premiešame. Náplň prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Naplníme ňou muffinovú formu až ku okrajom a povrch uhladíme.

Krém

Všetky dôkladne vychladnuté suroviny spolu vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobne ho nanesieme na náplň. Do stredu každého cheesecaku zapichneme nanukovú paličku a necháme mraziť aspoň 4 hodiny.

Tip: Aby sa zamrznuté cheesecakes ľahšie vyberali, plech napustíme horúcou vodou a na chvíľu doň vložíme muffinovú formu. Keď zmrzlina povolí, môžeme ju opatrne vytiahnuť. 

Servírovanie

Domácu zmrzlinu cappuccino-cheesecake posypeme zmesou kakaa a škorice. Dozdobíme kávovými zrnami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • V
    Vladislav
    20. august 2021, 09:46

    Výborný a jednoduchý na prípravu

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. august 2021, 11:00

    Skoda, ze diskutujuci vidia len negativa....ja ocenujem, ze tu mame zadarmo recepty, aj s videami (ktorych priprava stoji zaiste mnoho casu a financii), kde si mozu postup "nastudovat" aj ti, co v kuchyni nemaju este tolko skusenosti. Myslim si, ze komentarova sekcia pod receptami by mala sluzit na zdielanie skusenosti s konkretnym receptom a nie na frflanie. Nemam nic proti konstruktivnej kritike, ci navrhom na zlepsenia, ale tieto komentare su zial polutovania hodne, kedze s nou nemaju nic spolocne...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. august 2021, 12:47

    Ja by som praveze uvitala nove videa 🙂. Lenze s cukrarkou ktora ma radost z pecenia a tu radost odovzda aj divakovi. A pod pojmom radost nemyslim falosny uskrn na kameru. A myslim si ze to nie je rackovanim alebo tym ze nevie vystupovat pred kamerou ako mnohi ludia vycitaju p. Busovej. Niektore veci musi mat clovek v sebe….charizmu, entuziazmus….to sa neda naucit.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. november 2021, 04:42

      👏👏👏

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. august 2021, 10:25

    Jesne ze nemusia tocit videa, ved kto z nas je uz len zvedavy na hento nemehlo. Aj tak vsetko hovori s nechutou, taha sa to z nej ako z chlpatej deky a navyse neodovzda nam ziadne rady.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. august 2021, 17:11

    Nuda

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať