Domáca zmrzlina cappuccino-cheesecake
Suroviny
Korpus
- 150 g kakaových venčekov Tastino
- 60 g masla Pilos
Náplň
- 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
- 50 g práškového cukru Belbake
- 120 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaka)
- 15 g rozpustnej kávy Bellarom
Krém
- 250 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 500 g mascarpone Italiamo
- 100 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Servírovanie
- 30 g kakaa Belbake
- 1 lyžica mletej škorice Kania
- 1 hrsť kávových zŕn
Čas mrazenia: 4 hodiny
Potrebujeme
formu na muffiny, metličku, misku na vodný kúpeľ, dve cukrárske vrecká (bez špičky a so zúbkovanou ozdobnou špičkou), robot s nadstavcom metlička, drevené paličky na nanuky, veľký plech
POSTUP
Korpus
Rozomleté venčeky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne rozdelíme do otvorov na muffiny, povrch uhladíme a dnom pohára dôkladne utlačíme.
Náplň
V miske zmiešame nátierku, smotanu a cukor. Potom prilejeme roztopenú čokoládu, prisypeme kávu a premiešame. Náplň prenesieme do cukrárskeho vrecka bez špičky. Naplníme ňou muffinovú formu až ku okrajom a povrch uhladíme.
Krém
Všetky dôkladne vychladnuté suroviny spolu vyšľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobne ho nanesieme na náplň. Do stredu každého cheesecaku zapichneme nanukovú paličku a necháme mraziť aspoň 4 hodiny.
Tip: Aby sa zamrznuté cheesecakes ľahšie vyberali, plech napustíme horúcou vodou a na chvíľu doň vložíme muffinovú formu. Keď zmrzlina povolí, môžeme ju opatrne vytiahnuť.
Servírovanie
Domácu zmrzlinu cappuccino-cheesecake posypeme zmesou kakaa a škorice. Dozdobíme kávovými zrnami.