0
24
Hrnčeková maková torta s čokoládou a ríbezľami

Hrnčeková maková torta s čokoládou a ríbezľami

2 h 40 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 1 hrnček kryštálového cukru Belbake (220 g)
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice roztopeného masla Pilos (45 g)
  • 1 hrnček hladkej múky Belbake (170 g)
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 1 hrnček mletého maku Belbake (100 g)
  • 1 hrnček mlieka Pilos (240 ml)
  • kôra z ½ citróna
  • 250 g červených ríbezlí
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake (20 g)


Krém

  • 400 g horkej čokolády Fin Carré
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g zmäknutého masla Pilos


Na ozdobu

  • 200 g červených ríbezlí
  • 50 g kryštálového cukru Belbake

Potrebujeme

  • hrnček s objemom 240 ml, robot s nadstavcom metlička, strúhadlo, dve okrúhle tortové formy s vyberateľným dnom a priemerom 18 cm, papier na pečenie, acetátovú cukrársku fóliu širokú 12 cm

POSTUP

Korpus

Cukor s vajcami vyšľaháme do peny. Prilejeme maslo, prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mletý mak. Nakoniec pridáme mlieko a citrónovú kôru.

Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie. Navrch nasypeme ríbezle a cukor. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút.

Upečené vychladnuté korpusy vyrežeme z formy a stiahneme papier.

Krém

Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou, ale nie vriacou, smotanou. Pridáme maslo a rozmiešame dohladka.

Boky formy vystelieme fóliou alebo použijeme formu s hlbším dnom či dve formy spojíme lepiacou páskou. Na dno uložíme korpus, na ktorý nalejeme polovicu krému. Prikryjeme druhým korpusom a zalejeme zvyšným krémom.

Makovú tortu necháme tuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín.

Servírovanie

Stuhnutú hrnčekovú tortu vyberieme z formy a stiahneme fóliu. Preložíme na servírovací podnos a dozdobíme ríbezľami, ktoré namočíme najprv do vody a potom ich obalíme v cukre.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať