Letné ovocie s posýpkou
- 3/4 pohára ovsených vločiek Nordwaldtaler
- 2 lyžice slnečnicových semienok Gardis
- 1 pohár nasekaných orechov (zmes orechov Alesto)
- 1 lyžica vanilínového cukru Belbake
- 750 g bobuľového ovocia (jahody, maliny, čučoriedky, lesná zmes – môže byť aj mrazené)
- 1/3 pohára kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica polohrubej múky Belbake
- šťava z 1/2 citróna
- 1/2 lyžice masla na vymastenie formičiek
- 150 g masla na posýpku
- 6 lyžíc kryštálového cukru Belbake na posýpku
Postup
Ovsené vločky a slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici. Necháme vychladnúť a presypeme do misy. Pridáme nadrobno nasekané orechy a 1 lyžicu vanilínového cukru. Zmes dôkladne premiešame.
Ovocie zmiešame s 1/3 pohára cukru, múkou a šťavou z citróna. Pridáme k orechovej zmesi a zamiešame. Formu na pečenie (alebo niekoľko malých zapekacích misiek) dôkladne vytrieme maslom a naplníme ovocnou zmesou. Nakoniec posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme zmiešaním 150 g masla a 6 lyžíc kryštálového cukru. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180°C. Posýpka by mala byť dozlatista upečená.
Podávame teplé, najlepšie s kopčekom smotanovej zmrzliny alebo so šľahačkou.