Hruškový koláč s karamelovými cornflakes
Suroviny
Hruškový koláč
- 4 hrušky
- 3 ringloty
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 lyžica vanilínového cukru Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 1 krehké cesto Chef select
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
Karamelové cornflakes
- 130 g kryštálového cukru Belbake
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 25 g masla Pilos
- 140 g kukuričných lupienkov Crownfield
Potrebujeme
plech s rozmermi cca 24 × 32 cm
POSTUP
Hruškový koláč
Hrušky a ringloty umyjeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici roztopíme maslo a prisypeme ovocie, ktoré chvíľku restujeme. Pridáme vanilínový cukor, mletú škoricu a miešame, kým hruška zmäkne.
Krehké cesto rozprestrieme na plech. Hruškovú zmes rovnomerne rozdelíme na cesto a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Karamelové cornflakes
Cukor rovnomerne rozsypeme po panvici a na miernom ohni necháme postupne roztopiť. Keď karamel získa zlatohnedú farbu, prilejeme teplú smotanu. Pomaly miešame, kým sa vytvorí jednotná karamelová omáčka. Nakoniec pridáme maslo a opäť premiešame. Stiahneme z ohňa a cornflakes obalíme v karamelovej omáčke.
Na upečený koláč navrstvíme karamelové cornflakes a necháme mierne vychladnúť.