Indické špízy s jogurtom a karí
- 300 g bieleho jogurtu Pilos
- čerstvá mäta
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- 2 lyžičky karí korenia Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 600 g morčacích pŕs
- 8 - 10 strúčikov cesnaku
- 2 banány
Potrebujeme
- drevené špajdle
Postup
Biely jogurt zmiešame s najemno nasekanými lístkami mäty, limetkovou šťavou, karí korením, soľou a čiernym korením. Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Nakrájané morčacie mäso vložíme do mikroténového vrecka, pridáme približne polovicou jogurtovej marinády, premiešame a vrecko uzavrieme. Marinujeme v chladničke minimálne 2 – 3 hodiny, ideálne však celú noc. Druhú polovicu jogurtovej marinády si odložíme na neskôr.
Drevené špajdle namočíme na 30 minút do studenej vody. Cesnak očistíme, banány aj so šupkou nakrájame na kolieska. Na špajdle striedavo napichujeme kúsky marinovaného morčacieho mäsa, banánu a strúčiky cesnaku. Grilujeme na hliníkovej tácke alebo priamo na rošte približne 15 minút. Pravidelne otáčame, aby sa špízy nespálili. Podávame s jogurtovou marinádou.