Jablková torta s tvarohovým krémom
Korpus
- 5 vajíčok
- 120 g kryštálového cukru Belbake
- 80 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 30 ml vody
- 120 g hladkej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 5 g kypriaceho prášku Belbake
- štipka soli Belbake
Náplň
- 5 jabĺk
- šťava z ½ citróna
- 100 ml vody
- 30 g Zlatého klasu
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- ½ lyžičky mletej škorice Mikado
- 400 ml jablkovej šťavy Vitafit
Krém
- 550 g tučného tvarohu Pilos
- 550 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 80 g práškového cukru Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- tortovú formu s priemerom 26 cm
- papier na pečenie
- strúhadlo
- metličku na šľahanie
- cukrárske vrecko s veľkou hladkou špičkou
Čas pečenia: 40 minút
Čas chladenia: 3 hodiny
Korpus
Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do hustej a nadýchanej peny. Prilejeme olej a vodu. Preosiate suché ingrediencie naraz prisypeme a zašľaháme. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180°C približne 40 minút. Upečené cesto necháme vo forme vychladnúť.
Náplň
Jablká ošúpeme, nastrúhame a premiešame ich s citrónovou šťavou. V hrnci ich s vodou podusíme domäkka. Medzitým v jablkovej šťave rozmiešame Zlatý klas s cukrom a škoricou. Prilejeme k zmäknutým jablkám a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte teplú náplň nalejeme na cesto, necháme vychladnúť a potom dáme na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.
Krém
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s tvarohom a cukrom dotuha. Časť krému rovnomerne navrstvíme na jablkovú náplň. Zvyšný krém prenesieme do cukrárskeho vreca s veľkou okrúhlou špičkou a ozdobne nastriekame na tortu. Dáme ju ešte aspoň na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
Servírovanie
Tesne pred podávaním môžeme tortu posypať kakaom.