8
24
Malinový koláč s francúzskym krémom

Malinový koláč s francúzskym krémom

4 h 40 m
10 porcií

Cesto

  • 200 g hladkej múky Castello
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 1 vajíčko
  • 80 g zmäknutého masla

Krém

  • 6 žĺtkov
  • 120 g práškového cukru Castello
  • 2 lyžice zemiakového škrobu Castello
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 vanilkový struk Belbake
  • 100 g zmäknutého masla

Na ozdobenie

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 400 g čerstvých malín
  • 1 lyžička práškového cukru Castello na posypanie

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • kocky ľadu
  • valček
  • formu na pečenie s nízkym vlnitým okrajom s priemerom 24 cm (najlepšie s vyberateľným dnom)
  • papier na pečenie
  • fazuľu alebo ryžu na zaťaženie cesta pri pečení
  • šľahací mixér
  • sitko

Cesto

Z múky, práškového cukru, vajíčka a zmäknutého masla rukou vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a v chladničke necháme odstáť asi 30 minúť. Odležané cesto rozvaľkáme medzi potravinovými fóliami do tvaru kruhu s hrúbkou asi 1 cm. Cestom vystelieme celé dno tortovej formy a vytvarujeme aj približne 3 cm vysoké okraje. Cesto popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou tak, aby pokrývala celú plochu. Pečieme v predhriatej rúre približne 10 minút pri teplote 180 °C. Po 10 minútach zložíme z cesta papier na pečenie aj s fazuľou a dopekáme ďalších 5 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Krém

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a špičkou noža opatrne vyškrabeme zrniečka. V hrnci na sporáku necháme zohriať smotanu spolu s vanilkovým strukom a zrniečkami vanilky. Medzitým v miske ručne vymiešame žĺtky s práškovým cukrom, kým zmes zbledne. Primiešame aj zemiakový škrob. Horúcu smotanu prelejeme za stáleho miešania do žĺtkovej zmesi. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca a za stáleho miešania uvaríme puding. Hneď, ako začne puding hustnúť a odlepovať sa od dna a bokov hrnca, ho prelejeme do vychladenej misky. Misku dáme do ľadového vodného kúpeľa a za stáleho miešania necháme krém vychladnúť. Keď je krém vlažný, vmiešame zmäknuté maslo. Krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny (najlepšie však celú noc).

Malinový koláč

Stuhnutý krém rovnomerne rozotrieme na upečený korpus, naň nanesieme vyšľahanú šľahačku a na celý koláč poukladáme tesne vedľa seba čerstvé maliny. Pred podávaním posypeme maliny práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. júl 2015, 23:06

    Chuťovo veľmi dobrý krém, akurát ze nestuhol. Z Lidl cukrárne som piekla viacero receptov a vždy sa vydarili. Tento krém nechcel tuhnut ani v mrazničke. Nakoniec som ho servírovala v pohároch a korpus slúžil ako piskoty.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. júl 2015, 12:28

    je to super

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. jún 2015, 17:30

    To najdolezitejsie, ako a kedy tortu servirovat, lebo po nakroheni sa kompletne plnka rozleje, treba to este nechat v chladnicke dva dni, ci sa to je lyzicou priamo z keramiky...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. jún 2015, 17:11

    Nie je to komplikovany recept...je to uzasny a chutny kolacik a p. Polakova krasne krok po kroku ukazuje aj postup na pripravu kremu, nie je to take hekticke, ako to vyzera...to sa treba "podakovat" strihacom ... tento creme patissiere pripravujem niekolko rokov a tu je to krasne ukazane :) a kolacik chuti skvelo

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. jún 2015, 00:49

    tento krem sa celi tyzden snazim spravit, ale vzdy ked som nasla recept tak na liter mlieko pisali 80 g solamylu a krem mi celi furt tiekol a to tam islo 8 zltkou :D ja sa velmi tesim tomuto receptu a urcite skusim krem urobit podla tohoto receptu lebo zatial vsetky co som skusala sa mi vydarili :D takze ja dakujem a mnam mnam kolacik vyzera vyborne :D

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info