0
5
Langoše na sladko s tvarohovým krémom a čučoriedkami

Langoše na sladko s tvarohovým krémom a čučoriedkami

55 min
10 porcií

Suroviny

Langoše

  • 550 g hladkej múky Belbake
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 1 lyžička soli Kania
  • 100 g kyslej smotany Pilos (14 %)
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 ml vlažného mlieka Pilos (2,5 %)
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • kôra z 1 citróna
  • 1 l rastlinného oleja Vita D´or (na vyprážanie)


Čučoriedková omáčka

  • 300 g mrazených čučoriedok
  • šťava z 1 citróna
  • 50 g kryštálového cukru Belbake


Tvarohový krém

  • 250 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
  • 200 g kyslej smotany Pilos (14 %)
  • 60 g práškového cukru Belbake


Servírovanie

  • čerstvá mäta

Potrebujeme 

robot s nadstavcom hák, strúhadlo, valček, hlbšiu panvicu na vyprážanie, metličku, kuchynské papierové utierky

POSTUP

Langoše

V robote zmiešame všetky suroviny okrem oleja a miesime približne 5 minút do kompaktného cesta.

Tip: Ak chceme pripraviť langoše na slano, tak použijeme len polovicu cukru.

Hladké cesto na pomúčenej pracovnej ploche pár ťahmi premiesime a našponujeme. Vložíme ho do olejom vymazanej misky. Olejom potrieme aj povrch cesta, aby neobschol. Prikryjeme ho a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu.

Čučoriedková omáčka

V kastróle uvaríme čučoriedky spolu s citrónovou šťavou a cukrom dohusta. Potom necháme vychladnúť.

Tip: Ak použijeme čerstvé čučoriedky, tak pridáme aj vodu. 

Tvarohový krém

Všetky suroviny spolu zmiešame.

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 10 častí a z každej z nich vypracujeme bochník. Bochníky posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme aspoň 15 minút kysnúť. Potom ich rozvaľkáme do tvaru kruhu a rukami ponaťahujeme, aby boli langoše čo najtenšie. Vyprážame veľmi krátko v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové ich ukladáme na papierové utierky, aby odsali prebytočný tuk.

Tip: Do kruhu rozťahané cesto na langoše môžeme skladovať v mrazničke. Aby sa jednotlivé plátky cesta nezlepili, ukladáme medzi ne papier na pečenie. Po vybratí z mrazničky ich rovno vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame.

Servírovanie

Ešte teplé langoše potrieme tvarohovým krémom, ochutíme čučoriedkovou omáčkou a dozdobíme lístkami mäty.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať