0
4
Ravioli plnené kačacím mäsom

Ravioli plnené kačacím mäsom

1 h 50 m
4 porcie

Kačacie mäso

  • 2 kačacie stehná
  • 100 g zeleru
  • 50 g mrkvy
  • 50 g petržlenu
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 5 guľôčok nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado

Červená kapusta

  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 1 cibuľa
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 100 ml jablkovej šťavy Vitafit (100%)
  • 500 g červenej kapusty
  • štipka celej rasce Kania
  • 1 jablko
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 25 ml červeného vínneho octu Acentino
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello

Kačacia náplň

  • rastlinný olej Promienna
  • 30 g zeleru
  • 30 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 2 lahôdkové cibuľky

Ravioli

  • 125 g hladkej múky Castello
  • 125 g hrubej múky Castello
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica rastlinného oleja Promienna

Karamelizované jablká

  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 2 jablká
  • 50 g sušených hrozienok Belbake
  • 200 ml suchého bieleho vína

Postup

Potrebujeme

  • okrúhle formičky s priemerom 6 – 8 cm

Kačacie mäso

Umyté kačacie stehná vložíme do hrnca s 500 ml vody. Pridáme očistenú a na kúsky nakrájaný zeler, mrku a petržlen. Ďalej pridáme bobkové listy, čierne a nové korenie. Varíme, kým mäso nezmäkne. Uvarené kačacie stehná necháme trochu vychladnúť. Potom oberieme mäso od kostí a nakrájame na menšie kúsky. Vývar si odložíme.

Červená kapusta

Vo väčšom hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a krátko spolu orestujeme. Podlejeme červeným vínom a 80 ml jablkovej šťavy. Chvíľu povaríme a potom pridáme kapustu nakrájanú na kocky, rascu, ošúpané a nahrubo nastrúhané jablko a soľ. Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 25 minút. Tesne pred koncom pridáme červený vínny ocot, zvyšnú jablkovú šťavu a škrob rozmiešaný v troche vody. Dôkladne premiešame.

Náplň

Zeler, mrkvu a petržlen nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme kačacie mäso a podlejeme 100 ml kačacieho vývaru. Chvíľu dusíme a na záver pridáme lahôdkové cibuľky nakrájané nadrobno.

Ravioli plnené kačacím mäsom

Vo väčšej mise zmiešame hladkú a hrubú múku. Pridáme 2 vajcia a 1 lyžicu rastlinného oleja. Dôkladne premiešame. Keď sa suroviny spoja, cesto prenesieme na dosku a miesime rukami (podľa potreby môžeme pridať trochu vody). Dobre vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky asi na 1 hodinu odležať.

Odležané cesto poprášime múkou, rukami roztlačíme na placku a valčekom vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm.Z cesta vykrajujeme kolieska. Polovicu obvodu koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu každého kolieska dáme lyžicu náplne a preložíme tak, aby nám vznikli kapsy - ravioli. Ravioli varíme vo vriacej osolenej vode približne 4 minúty. Na záver ich orestujeme na panvici s trochou kačacieho vývaru.

Karamelizované jablká

Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na panvici necháme rozpustiť cukor, pridáme jablká, hrozienka a 100 ml bieleho vína.

Servírovanie

Do stredu hlbokého taniera naservírujeme porciu červenej kapusty, na ňu položíme 5 raviol a karamelizované jablká s hrozienkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať