Taštičky z lístkového cesta plnené mletým mäsom
- 300 g mletého mäsa mix
- 1 fenikel
- 3 strúčiky cesnaku
- bio olivový olej Priamadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- šťava a kôra z 1 citróna
- 2 chladené lístkové cestá Chef Select
- 1 vajce
- 1 hrsť para orechov Alesto
- 200 ml delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
- 4 sušené paradajky v oleji Baresa
- čerstvá pažítka
- 1 lyžička medu Confeira
- 125 g listového šalátu mix
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- pierko na potieranie
- papier na pečenie
- plech na pečenie
Fenikel nakrájame na tenké plátky, dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým nasekáme cesnak nadrobno a orestujeme ho na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Keď je cesnak opečený do zlatista, pridáme fenikel a restujeme domäkka. Ochutíme ho soľou, korením a trochou nastrúhanej citrónovej kôry. Keď je fenikel mäkký a opečený dozlatista, pridáme šťavu z ½ citróna a stiahneme z ohňa. Mleté mäso ochutíme soľou, korením a pridáme k nemu mierne vychladnutý fenikel. Dôkladne premiešame.
Lístkové cesto rozvinieme a rozdelíme ho na 8 približne rovnako veľkých obdĺžnikov. Do stredu každého pridáme 1 lyžicu mäsovej náplne a okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme a okraje uzatvoríme pomocou vidličky. Taštičky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme nahrubo nasekanými para orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C približne 20 minút.
Medzitým pripravíme dresing. V miske zmiešame kyslú smotanu, nadrobno nasekané sušené paradajky, pažítku, med, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a citrónovú šťavu. Ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu odležať, aby sa všetky chute spojili.
TIP
Do dresingu môžete pridať aj nadrobno nasekanú štipľavú papričku, ktorú zbavíte semienok.