Kokosové tortičky s kiwi
Korpusy
- 130 g bielkov (z cca 4 vajíčok)
- 1/2 lyžičky soli Belbake
- 60 g kryštálového curku Belbake
- 110 g mletých mandlí Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- 135 g strúhaného kokosu Belbake
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g mascarpone Lovilio
Ovocný šalát
- 5 ks kivi
- 15 g medu Confeira
- šťava z 1/2 citróna
- 200 g čučoriedok
- 20 lístkov mäty
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- silikónovú stierku
- 2 cukrárske vrecká
- hladkú špičku
- veľký plech na pečenie
- papier na pečenie
- ohňovzdornú misku
- mixér na smoothie
Korpusy
Bielky so štipkou soli šľaháme mixérom na strednej rýchlosti. Keď sa začne tvoriť pena, postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme lesklú a tuhú hmotu. Mleté mandle zmiešame s práškovým cukrom a kokosom. Sypké ingrediencie opatrne, už ručne, vmiešame do snehu. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme kruhy s priemerom 8 cm. Pečieme približne 15 minút pri 160 °C. Upečené korpusy necháme vychladnúť na plechu.
Krém
Čokoládu rozpustíme nad parou. Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone do polotuha. Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na chvíľu odložíme do chladničky.
Ovocný šalát
1 kivi ošúpeme a dohladka rozmixujeme spolu s medom a citrónovou šťavou. Pridáme ostatné kivi a čučoriedky očistené a nakrájané na drobné kocky. Primiešame aj nasekané mätové lístky.
Servírovanie
Krém ozdobne nanesieme po obvode korpusov a do stredu úhľadne navrstvíme ovocie. Môžeme dozdobiť mätou.