1
17
Krehký citrónovo-makový koláč

Krehký citrónovo-makový koláč

40 min
10 porcií

Suroviny

Krehký základ

  • 165 g hladkej múky Belbake
  • 150 g polohrubej múky Belbake
  • 150 g práškového cukru Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 1 lyžica citrónovej kôry

 

Citrónovo-maková plnka

  • 150 g práškového cukru Belbake
  • 70 ml citrónovej šťavy
  • 1,5 balíka Zlatého klasu
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 600 ml vody
  • 100 g mletého maku Belbake

Potrebujeme

plech s rozmermi 20 × 24 cm, metličku, sitko


POSTUP

Krehký základ

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vypracujeme z nich pevné cesto, ktoré prstami rovnomerne utlačíme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút.

Citrónovo-maková plnka

Cukor, citrónovú šťavu, Zlatý klas, múku a vodu spolu zmiešame. Vylejeme do hrnca a varíme na miernom ohni do zhustnutia. Potom krém cez sitko precedíme a primiešame mak. Hotový ho vylejeme na upečený základ a necháme úplne vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. máj 2021, 12:10

    to do zakladu ide az cele maslo? To dost, nie?

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať