1
32
Čokoládový tart s malinami

Čokoládový tart s malinami

0 min
10 porcií

Kakaové cesto

  • 180 g hladkej múky Castello
  • 100 g práškového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • 100 g studeného masla Pilos
  • 2 žĺtky

 

Náplň ganach

  • 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 120 g malinového pyré (cca 200 g rozmixovaných a prepasírovaných malín)
  • 300 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

 

Na ozdobenie

  • 200 g malinového džemu Maribel
  • 250 g čerstvých malín

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • robot s nadstavcom lopatka
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • obdĺžnikovú formu na tart s vyberateľným dnom (cca 36 × 12,5 × 2,5 cm)
  • metličku
  • cukrárske vrecko bez špičky

 

Kakaové cesto

Všetky suché ingrediencie preosejeme a v robote s nadstavcom lopatka vymiešame so studeným maslom nakrájaným na kocky. Pridáme žĺtky a vypracujeme kompaktné cesto.Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odležať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a vystelieme ním dno aj boky formy. Dno poprepichujeme vidličkou, prikryjeme pokrčeným papierom na pečenie a zaťažíme (napr. fazuľou alebo ryžou). Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom cesto odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.

Tip:  Ak je cesto príliš suché, môžeme po lyžiciach pridávať studenú vodu.

Náplň ganache

Do kastróla nalejeme smotanu s malinovým pyré a necháme zohriať (nesmie vrieť). Zohriatou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú nadrobno a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame. Vychladnutý tart naplníme náplňou. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme aspoň na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.

Na ozdobenie

Pomocou cukrárenského vrecka naplníme maliny džemom a poukladáme ich na tart.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. február 2020, 11:44

    Recept vyzerá zaujímavo, avšak zaujímalo by ma ako sa dá potom vytihanuť tento tart z formy, keď je už zaplnený malinami, myslím, že to zbytočne rozbabrem a efekt dokonalého koláča velmi rýchlo zmizne.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. apríl 2021, 18:44

      Tart po vychladnutí vyberiete z formy a až tak plníte. Táto forma má odnímateľné dno.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať