Čokoládový tart s malinami
Kakaové cesto
- 180 g hladkej múky Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 100 g studeného masla Pilos
- 2 žĺtky
Náplň ganach
- 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 120 g malinového pyré (cca 200 g rozmixovaných a prepasírovaných malín)
- 300 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
Na ozdobenie
- 200 g malinového džemu Maribel
- 250 g čerstvých malín
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- robot s nadstavcom lopatka
- potravinovú fóliu
- valček
- obdĺžnikovú formu na tart s vyberateľným dnom (cca 36 × 12,5 × 2,5 cm)
- metličku
- cukrárske vrecko bez špičky
Kakaové cesto
Všetky suché ingrediencie preosejeme a v robote s nadstavcom lopatka vymiešame so studeným maslom nakrájaným na kocky. Pridáme žĺtky a vypracujeme kompaktné cesto.Cesto zabalíme do fólie a necháme 30 minút odležať v chladničke. Potom ho rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a vystelieme ním dno aj boky formy. Dno poprepichujeme vidličkou, prikryjeme pokrčeným papierom na pečenie a zaťažíme (napr. fazuľou alebo ryžou). Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom cesto odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.
Tip: Ak je cesto príliš suché, môžeme po lyžiciach pridávať studenú vodu.
Náplň ganache
Do kastróla nalejeme smotanu s malinovým pyré a necháme zohriať (nesmie vrieť). Zohriatou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú nadrobno a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne rozmiešame. Vychladnutý tart naplníme náplňou. Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme aspoň na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
Na ozdobenie
Pomocou cukrárenského vrecka naplníme maliny džemom a poukladáme ich na tart.