18
43
Koláč Šarlota

Koláč Šarlota

1 h 0 m
12 porcií

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • papier na pečenie
  • sklenenú misku s priemerom 21 cm
  • potravinovú fóliu

Cesto

  • 6 vajíčok
  • 6 lyžíc práškového cukru Castello
  • 6 lyžíc polohrubej múky Castello
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 3 – 4 lyžice malinového džemu Mirabel

Plnka

  • 500 g mäkkého tvarohu Pilos
  • 1 veľký biely jogurt Pilos
  • 3 lyžice práškového cukru Castello
  • 2 balíky vanilínového cukru Castello
  • 1 lyžica malinového džemu Mirabel

Postup

Cesto

Celé vajíčka a práškový cukor vyšľaháme mixérom dopenista (trvá to približne 5 - 10 minút, zmes zdvojnásobí svoj objem). Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne po lyžiciach zľahka primiešavame metličkou do zmesi. Vznikne nám hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a povrch uhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 10 - 15 minút pri teplote 180 °C. Cesto nesmie byť upečené priveľmi, pretože by sa pri rolovaní lámalo.

Ešte horúce upečené cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozprestrieme a potrieme tenkou vrstvou malinového džemu. Opäť zrolujeme a súčasne oddeľujeme papier na pečenie. Roládu nakrájame na asi 2 – 2,5 cm plátky.

Plnka

Tvaroh, jogurt, práškový aj vanilínový cukor spolu dôkladne zmiešame v mise. Do plnky zľahka primiešame 1 lyžicu malinového džemu, aby vznikol „mramorový“ efekt. Plnku necháme trochu stuhnúť v chladničke.

Koláč Šarlota

Sklenenú misku s priemerom 21 cm dôkladne vystelieme potravinovou fóliou. Celé vnútro misky vyukladáme plátkami rolády. Zalejeme pripravenou plnkou a v chladničke necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny. Stuhnutý koláč vyklopíme z misky na tanier a odstránime potravinovú fóliu.

Servírovanie

Môžeme podávať ozdobené malinami, prípadne lístkami čerstvej mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Helena
    19. september 2017, 17:21

    Úžasné, ja som ale pridala do krému stužovač a do krému som zamiešala kompótové ovocie. Všetkým chutilo, odporúčam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. január 2016, 13:37

    pozerala som si na googli recepty na šarlotu,,tak všade v plnke je tvaroh,smotana na šlahanie alebo kysla smotana a k tomu aby to držalo je želatina,,,neni možne aby len tvaroh a jogurt takto držali,,,ešte ked tvaroh a k tomu šlahačka na šlahanie s pridavkom stužovača tak uverim že to bude držat,,ale s jogurtom ani po 3hodinach to nebude ono

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. apríl 2015, 18:47

    bola super torta aj sa podarila

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. november 2014, 09:43

    Robila som ju sestre k meninám a veľmi chutila. Len mi po otočení padla, pretože som mala príliš veľkú formu k množstvu krému, ale nevadí nabudúce budem vedieť.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. august 2014, 16:06

    Super tortička. Uz som ju robila asi 5 krat. A vsetkym velmi chutila :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info