Malinové indiánky s kokosom
Suroviny
Piškóty
- 4 bielky
- 140 g práškového cukru Belbake
- 4 žĺtky
- 110 g hladkej múky Belbake
- 40 g strúhaného kokosu Belbake
Malinový sneh
- 3 bielky
- 100 g malinového džemu Maribel
- 360 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml vody
Poleva
- 320 g čokolády ruby J.D. Gross
- 30 g kokosových lupienkov Alesto
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s hladkou špičkou, papier na pečenie, plech na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou
POSTUP
Piškóty
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
Pridáme žĺtky, preosiatu múku a kokos, ručne zapracujeme do peny a zmes prelejeme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme cesto v tvare väčších piškót a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Upečené piškóty necháme na plechu úplne vychladnúť.
Malinový sneh
Z cukru a vody uvaríme sirup.
Tip: Teplota sirupu by mala mať 118 °C. Teplotu môžeme zmerať cukrárskym teplomerom, alebo testom tak, že keď zo sirupu kvapneme na tanier, ostane na ňom pevná guľôčka.
V robote vyšľaháme bielky s malinovým džemom do peny. Postupne prilievame po stene mixéra horúci cukrový sirup a šľaháme až do vychladnutia.
Snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou.
Na piškóty pomocou cukrárskeho vrecka nanášame sneh jedným ťahom.
Kým indiánsky schnú, vo vodnom kúpeli roztopíme ruby čokoládu.
Indiánky namočíme v roztopenej čokoláde a posypeme rozdrvenými kokosovými lupienkami.
Necháme stuhnúť v chladničke.