3
40
Koláčiky s tvarohom a čučoriedkami

Koláčiky s tvarohom a čučoriedkami

10 min
6 porcií
  • 2 poháre hladkej múky Castello
  • 3 kopcovité lyžice práškového cukru Castello
  • 200 g masla
  • 50 ml studenej vody
  • 1 citrón
  • 1 pohár čučoriedok
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello
  • 100 g mäkkého tvarohu Pilos
  • 1 vajce

Postup

Hladkú múku, 1 lyžicu práškového cukru a maslo spolu vymiešame. Postupne pridávame studenú vodu a ďalej miesime, až kým nevznikne hladké cesto. Zavinieme ho do alobalu a necháme v chladničke odpočívať minimálne 30 minút.

Medzitým si nastrúhame citrónovú kôru (z citróna obareného vriacou vodou). Zmiešame ju s čučoriedkami, 1 lyžicou práškového cukru, zemiakovým škrobom a šťavou z polovice citróna.

Šťavu z druhej polovice citróna zmiešame s tvarohom a zvyšným práškovým cukrom.

Vychladnuté cesto na tenko rozvaľkáme a vykrojíme z neho 12 koliesok. Na 6 z nich položíme trochu tvarohu a čučoriedkovej zmesi. Na zvyšných 6 kolieskach urobíme v strede rez v tvare krížika a poukladáme ich na kolieska s tvarohom a čučoriedkami. Okraje cesta zatlačíme pomocou vidličky, aby plnka nevytiekla.

Koláčiky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vajíčko rozšľaháme vidličkou a opatrne ním potrieme povrch koláčikov. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 - 25 minút do zhnednutia.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať