Bravčové ragú s pikantnou klobásou
- 500 g bravčových kociek na guláš
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká muka Belbake
- olivový olej Biotrend
- 100 g maďarskej klobásy Pikok
- 1/2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 5 bobkových listov Mikado
- čerstvý rozmarín
- 100 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 200 ml suchého červeného vína
- 500 ml bravčového vývaru
- čerstvá petržlenová vňať
- 8 zemiakov
Potrebujeme
- hlbšiu panvicu s pokrievkou
Bravčové ragú
Bravčové kocky preložíme do misky, osolíme, okoreníme a posypeme hladkou múkou. Dôkladne premiešame. Opečieme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Potom mäso vyberieme do misky. Do výpeku pridáme pikantnú klobásu nakrájanú na kolieska, nahrubo nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a na menšie kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Ochutíme bobkovými listami, dvoma vetvičkami čerstvého rozmarínu a chvíľu restujeme. Pridáme paradajky z konzervy a suché červené víno. Dusíme, kým sa víno nezredukuje približne o 1/3. Potom pridáme orestované bravčové kocky, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni 35 – 40 minút domäkka. Tesne pred servírovaním pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Opekané zemiaky
Umyté neošúpané zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút do polomäkka. Potom ich scedíme a nakrájame na kolieska. Ochutíme soľou, dvomi vetvičkami rozmarínu a trochou nasekanej petržlenovej vňate. Opečieme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu bravčového ragú a ozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate. Ako prílohu podávame opekané zemiaky s rozmarínom a petržlenovou vňaťou.