7
51
Konfitovaná kačica

Konfitovaná kačica

35 min
4 porcie
  • 1 kačica
  • 100 g soli Castello
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 l slnečnicového oleja Promienna

Čas marinovania: 12 hodín

Čas konfitovania: 3 – 4 hodiny

Potrebujeme

  • alobal
  • hlboký pekáč alebo zapekaciu misu
  • plech

Marinovanie

Kačicu opláchneme a osušíme. Dolné časti krídel odrežeme. Kačku preložíme na pekáč a dôkladne nasolíme zo všetkých strán. Pridáme 2 vetvičky rozmarínu. Celú hlávku cesnaku priečne rozkrojíme, z polovice cesnaku povyberáme jednotlivé strúčiky (aj so šupkou) a pridáme do pekáča ku kačke. Pekáč prikryjeme alobalom a necháme 12 hodín marinovať v chladničke.

Konfitovanie

Marinovanú kačicu umyjeme pod tečúcou vodou, aby nebola príliš slaná. Preložíme ju do hlbokého pekáča alebo do hlbokej zapekacej misy a zalejeme ju olejom tak, aby bola kačica celá ponorená v oleji. Pridáme 2 vetvičky rozmarínu a strúčiky z druhej polovice cesnaku. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 130 °C asi 3 – 4 hodiny.

Pečenie

Ešte horúcu konfitovanú kačku preložíme z pekáča na plech, odstránime kosti a dáme zapiecť pod gril na 15 – 20 minút do predhriatej rúry na 200 °C.

Servírovanie

Kačicu podávame s dusenou červenou kapustou a knedľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. november 2019, 16:58

    Verím, že je vynikajúca, tiež robím kačku na viac spôsobov, ale nepochopila som, prečo skrkval ten alobal, ktorý použil na marinovanie kačice a na pečenie použil opäť nový. Zbytočne vytvára odpad. U nás sa zásadne neplytvá ničím. Ja mám pekáč s pokrývkou, nepotrebujem škodlivý alobal

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. marec 2016, 01:26

    ocividne nevies o com hovoris, my ostatni si pochutnavame

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. november 2014, 14:02

    nie je to video k inému receptu? v surovinach nie su jablka... a na videu kacka nie je kofitovana (zaliata olejom)...

    Odpovedať
  • Roman Kopecký
    17. marec 2014, 12:41

    Ja som kacku konfitoval, ale bez pridania vody a oleja. Kacka sama pustila plno tuku a vody, takze sa konfitovala vo vlastnej stave a tuku. Inak je fantasticka. Odporucam!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. november 2013, 14:07

    ta kačica nemala chybu mňamka,super dik za dobry recept ,ešte ras super

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info