Košíčky so špenátom a salámou
- 300 g čerstvého špenátu
- 2 lyžice masla
- 30 g Edel salámy Dulano
- 2 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 12 kusov sušených paradajok v oleji Baresa
- 1 balenie mini mozzarelly Lovilio
- 1 balenie lístkového cesta Belbake
- 125 g celej mozzarelly Lovilio
Špenát umyjeme, scedíme a natrháme na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme maslo a špenát na ňom krátko orestujeme. Pridáme nadrobno nakrájanú salámu. Ochutíme 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku, soľou, korením a necháme vychladnúť. Vychladnutý špenát zmiešame s guľôčkami mini mozzarelly a na pásiky nakrájanými sušenými paradajkami.
Plát lístkového cesta nakrájame 8 štvorcov (podľa veľkosti formy na muffiny). Formu na muffiny vyložíme štvorčekmi lístkového cesta, ktoré popicháme vidličkou a naplníme špenátovou plnkou. Vrch posypeme nahrubo nastrúhanou mozzarellou.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 220°C asi na 15 minút, kým cesto nie je zlatohnedé a syr roztopený.