Toastové košíčky plnené šampiňónmi, salámou a vajíčkom
- 8 krajcov bieleho toastového chleba Rivercote
- maslo
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 8 plátkov alpskej salámy Dulano
- 8 žĺtkov
Formu na muffiny vymastíme maslom. Z každého krajca toastového chleba odrežeme kôrku. Toastovým chlebom vyložíme formy na muffiny tak, aby vznikli „košíčky“.
Šampiňóny nakrájame na kocky, orestujeme na 2 lyžiciach masla, dochutíme petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením.
Do stredu každého chlebového košíčka vložíme plátok alpskej salámy, orestované šampiňóny a na vrch dáme surový žĺtok. Osolíme a okoreníme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút.