1
5
Králik na víne s tekvicou hokkaido

Králik na víne s tekvicou hokkaido

1 h 30 m
2 porcie
  • ½ tekvice Hokkaido
  • 3 menšie červené cibule
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 celá hlávka cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej Primadonna
  • 2 králičie stehná
  • 6 plátkov slaniny Dulano
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 1 lyžica masla Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Potrebujeme

  • plech alebo pekáč

 

Neošúpanú tekvicu umyjeme, vydlabeme z nej jadierka a nakrájame ju na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Cherry paradajky nakrájame na polovice. Z hlávky cesnaku odstránime vrchnú šupu, rozrežeme ju na polovicu a potom rozoberieme na strúčiky. Pripravenú zeleninu preložíme na plech, ochutíme soľou, korením, rozmarínom a pokvapkáme olivovým olejom.

Umyté a osušené králičie stehná osolíme a okoreníme. Každé obalíme v 3 plátkoch slaniny. Položíme ich na zeleninu, podlejeme vínom a na každé stehno položíme plátok masla. Pečieme domäkka v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 – 45 minút.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu pečenej zeleniny a na ňu králičie stehno obalené v slanine. Na záver polejeme výpekom a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať