Špagety s morčacím mäsom, cesnakom, čili a parmezánom
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 300 g morčacieho mletého mäsa
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 50 g masla Pilos
- šťava z 1 citróna
- čerstvá pažítka
- čerstvá petržlenová vňať
- 200 g špagiet Combino
Servírovanie
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
V rozohriatej panvici s olejom orestujeme mleté mäso, pridáme na plátky nasekaný cesnak a ochutíme soľou a korením. Prihodíme na kolieska nakrájané biele časti lahôdkovej cibuľky, nasekanú štipľavú papričku bez semienok, premiešame a opäť restujeme. Keď mäso získa zlatistú farbu, pridáme maslo a ochutíme soľou alebo korením podľa potreby. Pred koncom do zmesi prilejeme šťavu z citróna, necháme prevrieť a na záver pridáme nasekané bylinky a nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
Uvarené špagety primiešame k mäsovej zmesi.
Servírovanie
Špagety s morčacím mäsom servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným parmezánom.