Kuracie frikasé s bielou fazuľou
- 1 kg kuracích stehenných rezňov
- 250 g suchej bielej fazule Cornfarm
- 2 – 3 bobkové listy Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 stopky stopkového zeleru
- 2 mrkvy
- bio olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvá šalvia
- 500 ml teplého zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- 1 citrón
- 2 francúzske bagety
- 1 lyžica masla Pilos
Potrebujeme
- sitko
- panvicu
- väčší hrniec s pokrievkou
POSTUP
Fazuľa
Fazuľu namočíme na celú noc do vody. Na druhý deň ju uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovými listami domäkka. Potom fazuľu scedíme a necháme odkvapkať.
Kuracie frikasé
Umytý a očistený zeler a mrkvu nakrájame na približne rovnako veľké hranolčeky. Zeleninu orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Kuracie stehenné rezne osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Opečieme ich v hrnci spolu s mrkvou a stopkovým zelerom. Po chvíli k nim pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku a nahrubo nasekané lístky šalvie. Opekáme, kým mäso nezíska zlatohnedú farbu. Podlejeme teplým vývarom, pridáme uvarenú scedenú fazuľu a smotanu.
Varíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 20 minút domäkka. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
Opečená bageta
Bagety nakrájame na plátky a opečieme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Zľahka potrieme cesnakom a maslom.
Servírovanie
Frikasé podávame v hlbokom tanieri s dochrumkava opečenou bagetou.