Sendvič s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
Suroviny
Kvások
- 40 g hladkej múky Belbake
- 14 g čerstvého droždia
- 30 g teplej vody
- ½ lyžičky vody
Cesto
- 380 g hladkej múky Belbake
- 8 g soli Kania
- 20 g masla Pilos
- 210 ml vody
Mäsové guľôčky
- 500 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1 hrsť strúhanky Belbake
- štipka soli Kania
- štipka čierneho korenia Kania
- ½ lyžičky sušeného tymianu Kania
- 1 lyžička sušenej bazalky Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 400 g lúpaných krájaných paradajok Baresa
- čerstvá bazalka
Servírovanie
- 2 hrste strúhanej mozzarelly Lovilio
POSTUP
Kvások
V mise zmiešame múku, droždie, teplú vodu a cukor. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť približne 30 minút.
Cesto
Ku kvásku prisypeme múku, soľ, maslo a vodu. Cesto vymiesime v robote s nadstavcom hák, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť približne 30 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú plochu, rozdelíme ho na dve polovice, rozvaľkáme na tenko a zrolujeme. Opäť prikryjeme fóliou a necháme ho 15 minút kysnúť. Tento proces opakujeme ešte dvakrát. Cesto na záver zrolujeme a spracujeme do tvaru bagety. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 30 minút. Pred pečením povrch cesta pozdĺžne prekrojíme a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
Mäsové guľôčky
Mleté mäso zmiešame v mise s vajcom, strúhankou, soľou, čiernym korením, sušeným tymianom a sušenou bazalkou. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky. V panvici na oleji ich orestujeme z každej strany. Vo výpeku pripravíme omáčku. Cesnak orestujeme, pridáme paradajky z konzervy, mäsové guľôčky a premiešame.
Servírovanie
Bagetu prekrojíme, naplníme mäsovými guľôčkami a posypeme nastrúhanou mozzarellou.