5
31
Hovädzí hamburger

Hovädzí hamburger

50 min
6 porcií
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 a 1/2 červenej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžičky jemného kečupu Mikado
  • 1 lyžička plnotučnej horčice Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 a 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky Kania
  • 4 lyžice strúhanky Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 6 lyžíc majonézy Mikado
  • šťava z 1 citróna
  • 150 g cherry paradajok
  • 1 lyžička balsamica Acentino
  • čerstvá bazalka
  • 6 bielych alebo hamburgerových žemlí
  • 250 g mozzarelly Lovilio

Hovädzí hamburger

Na panvici na troche olivového oleja orestujeme 1 červenú cibuľu nasekanú nadrobno. Necháme ju trochu vychladnúť.

V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, 2 nasekané strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 1 žĺtok s orestovanou cibuľou. Ochutíme kečupom, horčicou, soľou, korením, ¼ lyžičkou mletej papriky.

Ak je mäsová zmes príliš riedka, môžeme pridať strúhanku. Mäsovú zmes rozdelíme na 6 rovnako veľkých častí, z ktorých rukami vytvarujeme 6 fašírok. Aby sa nám mäso nelepilo na ruky, môžeme si ich potrieť olivovým olejom. Pripravené fašírky odložíme do chladničky a vyberieme ich tesne pred grilovaním.

Mäsové fašírky pokvapkáme olivovým olejom a položíme ich na gril. Grilujeme z oboch strán, aby bolo mäso nielen prepečené, ale aj šťavnaté. Môžeme ich pripraviť aj na dobre rozpálenej grilovacej panvici.

Papriková majonéza

Majonézu zmiešame s 1 lyžičkou mletej sladkej papriky a citrónovou šťavou. Odložíme na chvíľu do chladničky.

Salsa

V miske zmiešame nadrobno nasekanú zeleninu - ½ červenej cibule, 1 strúčik cesnaku a cherry paradajky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Prilejeme balsamico a 3 lyžice olivového oleja. Salsu odložíme na 30 minút do chladničky. Pred servírovaním pridáme lístky čerstvej bazalky nasekanej nadrobno. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

Servírovanie

Žemle prekrojíme na polovice, každú pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlatista. Spodnú časť žemle potrieme cesnakom a paprikovou majonézou, položíme plátok mozzarelly, fašírku, opäť plátok mozzarelly a na záver pridáme salsu. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a podávame.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. jún 2022, 11:20

    😅

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. júl 2021, 12:13

    Hahahha korenie kania horčica mikano

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. jún 2021, 14:04

    A kde je sol a korenie?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. jún 2018, 18:22

    Ale ja som to mäso kúpil v Tescu. Nebude to vadiť?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. január 2022, 15:39

      Po*ebal si celý recept

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        01. marec 2022, 15:52

        Vy ste kokoti 🤣🤣🤣

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          03. jún 2022, 19:40

          Pobavilo

          Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. jún 2021, 16:44

      Jasné, že bude kde si videl miešať Lidl a Tesco ????

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      24. apríl 2021, 12:55

      T njr uj

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. august 2018, 14:03

      :D :D

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. jún 2017, 19:14

    tak to už áno

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať