Kuracie krídelká v cestíčku
Suroviny
Kuracie krídla
- 1 kg kuracích krídel
- 4 lyžice pikantnej omáčky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
Cestíčko
- 150 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 150 ml perlivej vody Saguaro
Korenistá obaľovacia zmes
- 300 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžice sušeného oregana Kania
- 1 lyžica sušeného tymianu Kania
- 2 lyžice mletého čierneho korenia Kania
- 1 lyžica granulovaného cesnaku Kania
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžica štipľavej mletej papriky Kania
- 1 lyžica soli Kania
Vyprážanie
- rastlinný olej Vita D´or
Šalát Coleslaw
- 1 hlávka bielej kapusty
- 1 veľká mrkva
- 2 stonky stonkového zeleru
- štipka cukru Belbake
- 200 g majonézy Kania
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- šťava z 1 citróna
Servírovanie
- sladká čili omáčka
Potrebujeme
misku, hrniec, panvicu, papierovú utierku
Postup
Kuracie krídla
Z krídel odrežeme špičky bez mäsa a každé krídlo rozdelíme v kĺbe na dve časti. Kuracie krídla vložíme do misky, pridáme pikantnú omáčku, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Necháme marinovať v chladničke približne 30 minút.
Cestíčko
Z hladkej múky, vajec, soli, korenia a perlivej vody vymiešame hladké cesto. Tip: Perlivá voda pomáha, aby cesto nakyslo. Ak nemáme perlivú vodu, použijeme neperlivú a pridáme lyžičku prášku do pečiva.
Obaľovacia zmes
V samostatnej miske zmiešame hladkú múku, oregano, tymian, mleté čierne korenie, granulovaný cesnak, sladkú aj štipľavú papriku a soľ.
Vyprážanie
Namarinované kuracie krídla najskôr obalíme v cestíčku a potom v suchej obaľovacej zmesi. Smažíme v hlbšej panvici s rozpáleným olejom dozlatista. Po vysmažení necháme krídla odkvapkať na papierovej utierke.
Šalát Coleslaw
Kapustu nastrúhame, osolíme a spracujeme rukami. Pridáme nastrúhanú mrkvu a stonkový zeler, ktorý sme olúpali, zbavili vlákien a nakrájali na tenké kolieska. Ochutíme trochou cukru, okoreníme, pridáme majonézu, pokvapkáme bielym vínnym octom, citrónovou šťavou a zamiešame. Šalát necháme odstáť a pred podávaním ešte dochutíme.
Servírovanie
Vyprážané kuracie krídelká podávame so šalátom Coleslaw a sladkou čili omáčkou.