0
0
Kuracie krídelká v cestíčku

Kuracie krídelká v cestíčku

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Kuracie krídla

  • 1 kg kuracích krídel
  • 4 lyžice pikantnej omáčky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania (4 druhy)


Cestíčko

  • 150 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 150 ml perlivej vody Saguaro


Korenistá obaľovacia zmes

  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 2 lyžice sušeného oregana Kania
  • 1 lyžica sušeného tymianu Kania
  • 2 lyžice mletého čierneho korenia Kania
  • 1 lyžica granulovaného cesnaku Kania
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
  • 1 lyžica štipľavej mletej papriky Kania
  • 1 lyžica soli Kania


Vyprážanie

  • rastlinný olej Vita D´or


Šalát Coleslaw

  • 1 hlávka bielej kapusty
  • 1 veľká mrkva
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • štipka cukru Belbake
  • 200 g majonézy Kania
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • šťava z 1 citróna


Servírovanie

  • sladká čili omáčka

Potrebujeme 

misku, hrniec, panvicu, papierovú utierku


Postup

Kuracie krídla

Z krídel odrežeme špičky bez mäsa a každé krídlo rozdelíme v kĺbe na dve časti. Kuracie krídla vložíme do misky, pridáme pikantnú omáčku, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Necháme marinovať v chladničke približne 30 minút.

Cestíčko

Z hladkej múky, vajec, soli, korenia a perlivej vody vymiešame hladké cesto. Tip: Perlivá voda pomáha, aby cesto nakyslo. Ak nemáme perlivú vodu, použijeme neperlivú a pridáme lyžičku prášku do pečiva.

Obaľovacia zmes

V samostatnej miske zmiešame hladkú múku, oregano, tymian, mleté čierne korenie, granulovaný cesnak, sladkú aj štipľavú papriku a soľ.

Vyprážanie

Namarinované kuracie krídla najskôr obalíme v cestíčku a potom v suchej obaľovacej zmesi. Smažíme v hlbšej panvici s rozpáleným olejom dozlatista. Po vysmažení necháme krídla odkvapkať na papierovej utierke.

Šalát Coleslaw

Kapustu nastrúhame, osolíme a spracujeme rukami. Pridáme nastrúhanú mrkvu a stonkový zeler, ktorý sme olúpali, zbavili vlákien a nakrájali na tenké kolieska. Ochutíme trochou cukru, okoreníme, pridáme majonézu, pokvapkáme bielym vínnym octom, citrónovou šťavou a zamiešame. Šalát necháme odstáť a pred podávaním ešte dochutíme.

Servírovanie

Vyprážané kuracie krídelká podávame so šalátom Coleslaw a sladkou čili omáčkou.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať