Bravčový bigos z kotlíka
Suroviny
- 3 lyžice bravčovej masti Pikok
- 200 g anglickej slaniny Pikok
- 3 bobkové listy Kania
- 3 cibule
- 200 g uhorskej pikantnej klobásy Pikok
- 100 g šampiňónov
- 600 g bravčového mäsa na guláš
- 100 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 1 lyžička drvenej rasce Kania
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 lyžica mletej papriky Kania
- 10 sušených sliviek Alesto
- 1,5 l vody
- 250 g kyslej kapusty Freshona
- 250 g čerstvej kapusty
- 1 lyžica sušenej majoránky Kania
- 4 krajce chleba
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- kotlík
POSTUP
V kotlíku rozohrejeme masť a orestujeme na nej nakrájanú slaninu. Pridáme bobkové listy, nasekané cibule a restujeme dozlatista. Prihodíme nakrájanú klobásu, šampiňóny a opekáme asi 5 minút.
Do kotlíka vložíme aj na kocky nakrájané bravčové mäso a zarestujeme. Ochutíme paradajkami, rascou, soľou, korením a poprášime mletou paprikou. Primiešame nakrájané slivky, zalejeme vodou a pridáme kyslú aj nakrájanú čerstvú kapustu. Na miernom plameni za občasného miešania pomaly dusíme domäkka. Pred koncom dochutíme majoránkou a premiešame.
Servírovanie
Podávame za tepla alebo za studena s čerstvým chlebom ozdobené vňaťou z petržlenu.