0
4
Bravčový bigos z kotlíka

Bravčový bigos z kotlíka

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 3 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 200 g anglickej slaniny Pikok
  • 3 bobkové listy Kania
  • 3 cibule
  • 200 g uhorskej pikantnej klobásy Pikok
  • 100 g šampiňónov
  • 600 g bravčového mäsa na guláš
  • 100 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
  • 1 lyžička drvenej rasce Kania
  • morská soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania
  • 1 lyžica mletej papriky Kania
  • 10 sušených sliviek Alesto
  • 1,5 l vody
  • 250 g kyslej kapusty Freshona
  • 250 g čerstvej kapusty           
  • 1 lyžica sušenej majoránky Kania
  • 4 krajce chleba
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • kotlík

POSTUP

V kotlíku rozohrejeme masť a orestujeme na nej nakrájanú slaninu. Pridáme bobkové listy, nasekané cibule a restujeme dozlatista. Prihodíme nakrájanú klobásu, šampiňóny a opekáme asi 5 minút.

Do kotlíka vložíme aj na kocky nakrájané bravčové mäso a zarestujeme. Ochutíme paradajkami, rascou, soľou, korením a poprášime mletou paprikou. Primiešame nakrájané slivky, zalejeme vodou a pridáme kyslú aj nakrájanú čerstvú kapustu. Na miernom plameni za občasného miešania pomaly dusíme domäkka. Pred koncom dochutíme majoránkou a premiešame.

Servírovanie

Podávame za tepla alebo za studena s čerstvým chlebom ozdobené vňaťou z petržlenu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať