Tortilly s kuracím mäsom, vajíčkom a omáčkou chimichurri
Suroviny
Omáčka chimichurri
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- ½ červenej cibule
- 1 hrsť čerstvých byliniek (oregano, petržlenová vňať)
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ limetky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Plnené tortilly
- 300 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 limetky
- 1 avokádo
- 100 g cherry paradajok
- 1 uhorka
- 2 lahôdkové cibuľky
- 2 uvarené vajcia
- 4 tortilla placky Snack Day
- 2 hrste šalátu mix
Potrebujeme
gril, kliešte na obracanie
POSTUP
Omáčka chimichurri
V miske zmiešame najemno nasekaný cesnak, papričku zbavenú jadierok, červenú cibuľu a bylinky. Potom prilejeme olej a limetkovú šťavu. Dochutíme soľou a korením.
Plnené tortilly
Očistené mäso osolíme, okoreníme a polejeme olejom. Rukami rozotrieme a grilujeme z oboch strán cca 8 minút do zlatista. Hotové ho pokvapkáme šťavou z polovice limetky.
Avokádo prepolíme a kôstku vyberieme. Dužinu vydlabeme lyžicou, nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme šťavou z polovice limetky. Paradajky nakrájame na menšie kúsky. Uhorku, lahôdkové cibuľky a na tvrdo uvarené vajcia na tenké plátky.
Tortilly krátko zohrejeme na grile, následne ich zľahka potrieme omáčkou a do stredu postupne poukladáme pripravené suroviny: šalát, ugrilované mäso nakrájané na plátky, avokádo, paradajky, cibuľky a vajíčka. Opäť prelejeme omáčkou, pevne zrolujeme a prekrojíme na polovice.