Kuracie pečienky na cibuľke s vínnou omáčkou
Pečienka
- 4 červené cibule
- 2 lyžice repkového oleja Vita D'or
- 100 ml červeného portského vína
- 300 ml červeného suchého vína
- 500 g kuracích pečienok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky Castello
- čerstvý tymian
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica masla Pilos
Príloha
- 700 g zemiakov
- 50 g masla Pilos
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- olivový olej Primadonna
- ½ cibule
- 400 g mladého špenátu
- čerstvá petržlenová vňať
Cesnakové chipsy
- 8 strúčikov cesnaku
- rastlinný olej Vita D´or
Viedenská cibuľka
- 1 cibuľa
- hladká múka Castello na obalenie
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- rastlinný olej Vita D´or na smaženie
POSTUP
Pečienka
Cibuľu nakrájame na rezance a orestujeme v panvici s olejom dozlatohneda. Podlejeme portským a červeným vínom a necháme zredukovať na polovicu.
Na druhej panvici orestujeme očistené, osolené, okorenené a pomúčené pečienky. Zlejeme prebytočný tuk, pridáme cibuľový základ s vínom a prevaríme. Nakoniec pokrm dokončíme čerstvým tymianom, nasekanou petržlenovou vňaťou a maslom.
Príloha
Zemiaky ošúpeme, uvaríme do mäkka v osolenej vode, scedíme a pomocou lisu na zemiaky prepasírujeme na jemnú kašu. Preložíme do misky, osolíme, pridáme studené maslo a rozmiešame. Zalejeme teplým mliekom a vymiešame do hladka.
V panvici opražíme na olivovom oleji cibuľku, pridáme mladý špenát a krátko restujeme. Osolíme, okoreníme a môžeme zjemniť trochou masla.
Cesnakové chipsy
Cesnak nakrájame na rovnako hrubé plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista. Dávame pozor, aby sa nespálil.
Viedenská cibuľka
Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky a dozlatista usmažíme v rozohriatom oleji.
Servírovanie
Pečienku na vine ozdobíme viedenskou cibuľkou. V samostatných miskách podávame restovaný mladý špenát a zemiakovú kašu dochutenú cesnakovými chipsami.