Teľacie ragú s bielym vínom, kuskusom s cuketou a mätou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 3 cibule
- 100 g údenej slaniny Pikok
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 kg teľacieho mäsa na guláš (stehno z mliečneho teľaťa)
- čerstvý tymian
- 200 ml bieleho suchého vína
- 0,5 kg zemiakov
- 3 lyžice masla Pilos
- 70 g strúhaného syra Grana Padano Lovilio
- 1 citrón
- 2 cukety
- 100 g kuskusu Campo Largo
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- 5 l kotlík
POSTUP
Ragú
Do rozpáleného kotlíka nalejeme olej. Pridáme nasekanú cibuľu, na menšie kocky nakrájanú slaninu, soľ a korenie. Premiešame a základ restujeme dozlatohneda. Prihodíme nasekané strúčiky cesnaku a nakrájané mäso. Primiešame preseknutý tymian, osolíme, okoreníme a prilejeme víno. Krátko podusíme, kým sa z vína odparí alkohol. K ragú prilejeme horúcu vodu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
Tip: Ak je ragú príliš husté, zriedime ho vodou.
Pred dokončením prihodíme maslo a syr. Dochutíme šťavou z polovice citróna.
Kuskus
Cukety nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán dozlatohneda.
Do hrnca nalejeme olej a nasypeme kuskus. Osolíme, okoreníme a opražíme. Pridáme tymian. Orestovaný kuskus zalejeme vriacou vodou. Premiešame a necháme 5 minút odstáť.
Do kuskusu prihodíme cukety nakrájané na menšie kúsky, lístky mäty, šťavu z polovice citróna a premiešame.
Servírovanie
Teľacie ragú servírujeme s kuskusom.