Kuracie pečienky na smotane
Suroviny
- 800 g kuracích pečienok
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 4 lyžice rastlinného oleja Vita D´or
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 2 cibule
- 100 g šampiňónov
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g červenej papriky
- 1 vetvička čerstvého tymianu
- 100 ml brandy
- 250 ml čerstvej smotany Pilos (33 %)
- 1 vetvička petržlenovej vňate
Hrnčeková knedľa
- 4 žemle
- 50 g masla Pilos
- 50 g delikatesnej šunky Dulano
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- soľ Kania
- 2 hrnčeky hrubej múky Belbake + na vysypanie hrnčekov
- 2 hrnčeky čerstvého plnotučného mlieka Pilos
- 2 vajcia
- 50 g šampiňónov
- ½ lyžice bravčovej masti Pikok
Potrebujeme
wok, panvicu
POSTUP
Pečienky s hladkou múkou opečieme v rozpálenej panvici s olejom. Následne osolíme, okoreníme a vyberieme z panvice. V panvici vo výpeku orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme štvrtinky šampiňónov, najemno nasekaný cesnak a kúsky červenej papriky. Ochutíme nasekaným tymianom. Do panvice pridáme pečienky, prilejeme brandy a oflambujeme. Následne prilejeme smotanu a necháme zredukovať. Na záver ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
Hrnčeková knedľa
Žemle nakrájame na menšie kocky, osmažíme na masle a preložíme do misy. K žemli pridáme šunku nakrájanú na kocky, nasekanú petržlenovú vňať a osolíme. Múku, mlieko a maslo spracujeme na hladké cesto. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý pridáme do cesta. Hrnčeky vymažeme masťou, vysypeme hrubou múkou a naplníme pripraveným cestom asi 2 cm pod okraj. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme pod pokrievkou cca 25 minút. Knedle vyklopíme z hrnčeka a nakrájame na plátky.
Servírovanie
Kuracie pečienky podávame s knedľou a na záver posypeme petržlenovou vňaťou.