Kuskus s pečenou mrkvou
Suroviny
- 100 g kuskusu Campo Largo
- soľ Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g očistenej mrkvy
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- čerstvý tymian
- 1 červená cibuľa
- 1 jablko
- 200 g syra feta Milbona
- ½ granátového jablka
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- šťava z ½ citróna
- biely jogurt Pilos
Potrebujeme
- alobal, menší plech, panvicu
POSTUP
Kuskus vysypeme do misky, osolíme a zalejeme horúcou vodou tesne nad povrch kuskusu. Prikryjeme alobalom a necháme odležať asi 10 minút.
V panvici roztopíme maslo a pridáme nakrájané strúčiky cesnaku. Restujeme 2 minúty. Pridáme hranolčeky mrkvy a cukor a restujeme ďalšie 3 minúty. Nakoniec premiestnime mrkvy na plech, osolíme a posypeme tymianom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 15 minút.
Hotový kuskus presypeme do väčšej misy. Pridáme nakrájanú cibuľu, jablko, fetu, granátové jablko, olivový olej a citrónovú šťavu. Všetko spolu dôkladne premiešame.
Servírovanie
Kuskus servírujeme s pečenou mrkvou a bielym jogurtom.